15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Και η Κρήτη «στέρεψε» από πόρους για το «Εξοικονομώ ΙΙ» μέσα σε μία ώρα! – Αίτημα για επιπλέον πόρους από Σ. Βαρδάκη

Ημερομηνία:

Εξαντλήθηκαν και στην Περιφέρεια Κρήτης, σε διάστημα μιας ώρας, τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο Νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

-Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος άνοιξε σήμερα στις 10.00 το πρωί για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου. Οι πόροι για την Περιφέρεια Κρήτης εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 1.126 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 14 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2.127 αιτήσεις.

-Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 207 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και η διαδικασία συνεχίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 379 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 4,7 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 10.00 το πρωί.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζητά επιπλέον πόρους

Την άμεση αναζήτηση επιπλέον πόρων για το πρόγραμμα  ”Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη,  ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, ενώσήμερα 25/9/19, άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής προτάσεων για την Περιφέρεια Κρήτης για το πρόγραμμα ”Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”, ο προϋπολογισμός εξαντλήθηκεσε λιγότερο από μία ώρα.

Σύμφωνα με την επιστολή της Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Ειρήνης Βρέντζου, πλήθος πολιτών της Περιφέρεις Κρήτης δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν την πρόταση τους, παρότι είχε προηγηθεί σωστή και επαρκής προετοιμασία γιατί, λανθασμένα, δε δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν ακόμη μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων ανεξάρτητα αν έχουν δεσμευτεί οι διαθέσιμοι μέχρι εκείνη τη στιγμή πόροι. Επίσης πολλές αιτήσεις παρόλο που υποβλήθηκαν και ήταν πλήρεις δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν πόρους ώστε να οριστικοποιηθούν.

Ο κ. Βαρδάκης με την αναφορά του, ζητά από το Υπουργείο να εξετασθούν και να ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις της επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ,ώστε να μην καλλιεργείται αίσθημα αδικίας ή άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...