22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Και η πρόεδρος του Κοσόβου ζητά τη βοήθεια του Μπάιντεν για την άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ για να προστατευτεί από τη Ρωσία!

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε την Πέμπτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να βοηθήσει τη χώρα της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ καθώς υποστηρίζει πως η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια.

Η πρόεδρος, Βιόσα Oσμάνι έστειλε επιστολή στον Μπάιντεν τονίζοντας ότι «η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη».

Το Κόσοβο, «η πιο φιλοαμερικανική και φιλονατοϊκή χώρα στον κόσμο», αποκλείεται από τις διαδικασίες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, είπε σε επιστολή που δόθηκε στη διάθεση του Associated Press.

Η Οσμάνι προέτρεψε τον Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει την «ηγεσία και την επιρροή των ΗΠΑ για να υποστηρίξει ενεργά και να προωθήσει την περίπλοκη διαδικασία ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ».

Ενώ τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία, η Oσμάνι υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την εύθραυστη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στα Βαλκάνια».

«Είμαστε εκτεθειμένοι σε επίμονες προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει το Κοσσυφοπέδιο και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια», έγραψε.

Το Κοσσυφοπέδιο, ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008, με το όνομα Δημοκρατία του Κοσόβου. Η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αλβανοί και η χώρα από το 1999 βρισκόταν υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ.

Το ανεξάρτητο Κόσοβο αναγνωρίσθηκε άμεσα από κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των τριών μεγάλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) μεταξύ άλλων, ενώ κάποιες άλλες, όπως η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θεωρούν την απόσχισή του παράνομη. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσης, το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...