25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ρωσία: Η αποστολή όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες»

Ημερομηνία:

Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στην Ουκρανία μπορεί να έχουν επικίνδυνες συνέπειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Τέτοιες δηλώσεις είναι άκρως επικίνδυνες, ενώ προμήθειες όπως αυτές θα γίνουν παράγοντας αστάθειας που δεν θα βοηθήσει στην ειρήνη στην Ουκρανία (…) Όσο για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, μπορεί να έχει πιο επικίνδυνες συνέπειες» είπε, σχολιάζοντας την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα S-300 ως εναλλακτική λύση στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Η Ζαχάροβα είπε ακόμη ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει στόχο να καταστρέψει το κράτος ή να ανατρέψει τον πρόεδρό της.

Επίσης απέρριψε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ευθύνεται για την έκρηξη στο Δημοτικό Θέατρο της Μαριούπολης.

«Την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν στη Μαριούπολη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της βομβιστικής επίθεσης στο Δημοτικό Θέατρο, το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε αμέσως να μετατοπίσει στα ρωσικά στρατεύματα που φέρεται να έριξαν βόμβα στο κτίριο του θεάτρου», είπε.

«Αυτό είναι ψέμα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν τις πόλεις και όλοι το γνωρίζουν καλά, όσες λήψεις βίντεο και αν έχει συγκεντρώσει το ΝΑΤΟ και όσες ψεύτικες φωτογραφίες κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, η αλήθεια θα φανεί τελικά».

Τέλος υποστήριξε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

(Πηγή: TASS)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ