15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Καλό σου ταξίδι φίλε, πολύτιμε συνεργάτη και συνάδελφε Στέλιο

Ημερομηνία:

Του Δρ. Βαγγέλη Μπούρμπου

Τελείως αναπάντεχο  και απρόσμενο το «φευγιό» σου για  την άλλη σου ζωή πολύκλαυστε Στέλιο. Δεν άφησε σε σένα τον καιρό να συνεχίσεις την πολύτιμη γεωτεχνική, κοινωνική , πολιτισμική και αυτοδιοικητική  σου προσφορά. Σκόρπισε  όμως  στην αγαπημένη σου οικογένεια,  στους συγγενείς και στους  φίλους  σου απέραντη και δυσβάστακτη θλίψη.

Ο κοινωνικός περίγυρος, οι φίλοι σου και οι συνάδελφοί σου έμειναν  «ορφανοί» από την αδόκητη εκδημία σου γιατί πάντα θυμούνται τον αξιαγάπητο, μειλίχιο και πράο  χαρακτήρα σου. Δύο ήταν οι βασικότερες επαγγελματικές σου «αγάπες»: Η αγροτική έρευνα και η τοπική αυτοδιοίκηση. Την πρώτη  υπηρέτησες με απαράμιλλο ζήλο και υποδειγματική  σωφροσύνη τόσο ως διακριτός ερευνητής,  όσο και ως Προϊστάμενος του άλλοτε Κέντρου Αγροτικής Έρευνας Κρήτης και Νήσων.

Ποιος  δεν θυμάται την «παρακαταθήκη» που άφησες   με την ερευνητική σου δραστηριότητα στην εντομολογία και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη,  σε συνεργασία  με τους εντομολόγους  του παλαιού Ινστιτούτου Ελιάς και υποτροπικών φυτών Χανίων,αποδεκτών ακόμακαι σήμερα  μεθόδων ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Δάκου της  ελιάς;

Ποιος ξεχνάει την πρωτοποριακή  συνεισφορά σου στη βιολογική αντιμετώπιση των εντομολογικών εχθρών των εσπεριδοειδών,του αμπελιού των πρώιμων κηπευτικών και των άλλων καλλιεργειών με τη δημιουργία  για πρώτη φορά πανελλαδικά  στα Χανιά του εντομοτροφείου; Δεν πρέπει επίσης να αποσιωπηθεί η αγωνιστική σου  ορμή   στους χαλεπούς καιρούς της κατάργησης  του Κέντρου και υποβάθμισης του Ινστιτούτου.

Η άλλη σου αγάπη η τοπική αυτοδιοίκηση ανέδειξε την προσήλωσή σου στην αειφόρο ανάπτυξη του Αποκόρωνα.  Την υπηρέτησες ως Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος. Έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μας  η επιμονή σου για την ανάδειξη των 25 ενετικών  γαβαλιανών πηγαδιών  , της λίμνης του Κουρνά και της ωφελιμότητας της χαρουπιάς.

Πολυθρήνητε Στέλιο, καλό σου ταξίδι. Να είναι ελαφρό το χώμα που σε σκεπάζει. Και να είσαι σίγουρος πως η αγαπημένη σου σύζυγος , τα παιδιά σου, οι συγγενείς σου  και οι φίλοι σου δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Η μνήμη σου θα είναι αιώνια.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...