21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

“Καλό ταξίδι Λαζαράκο”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο από φόλα του “Λάζαρου”, του πιο γνωστού αδέσποτου της Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

To πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι σίγουρα μεγάλο με ευθύνη τόσο των πολιτών που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ξεφορτώνονται τα κατοικίδιά τους στο δρόμο, όσο και της πολιτείας που παρακολουθεί αδιάφορη το φαινόμενο να εξελίσσεται δίχως να λαμβάνει κανένα μέτρο.

Μέσα σε αυτό το καθεστώς, ξεπηδούν κτηνώδεις μορφές, που βρίσκουν λύση στο πρόβλημα δηλητηριάζοντας τα ζώα. Έτσι πέθανε και ο “Λάζαρος”, το πιο γνωστό και αγαπητό αδέσποτο της Ιεράπετρας.

Μόλις διαδόθηκε η είδηση του θανάτου άρχισαν να διακινούνται κείμενα στο διαδίκτυο. Τελικώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, την Τετάρτη στις 8 το βράδυ. Και οι πολίτες, μετά από καιρό βγήκαν ξανά στους δρόμους. Γέμισαν τον δρόμο, όχι αναγκαστικά και μόνο για τα ζώα, αλλά για την ίδια την ανθρωπιά και για όλα τα αθώα θύματα μιας κρίσης που πλήττει εξίσου ανθρώπους και ζώα.

14192727_1129671767112718_3525468436074685091_n

Στο κείμενο που διαδόθηκε μετά την είδηση του θανάτου σημειωνόταν τα εξής:

Ξεσηκωθειτε…ας κανουμε ολοι μαζι κατι…δεν υπαρχει πολιτης αυτης της πολης που να μην εχει μια γλυκια αναμνηση απο τον Λαζαρο…ολοι μαζι συνυπογραφουμε την μηνυση!!!!!

Φτανουν πια οι αδικοι θανατοι ανυπερασπιστων πλασματων…

Ας δωσουμε ενα γερο μαθημα σε ολους αυτους τους ψυχακηδες που ξεσπουν την ψυχασθενεια τους σε αυτα…

Ενώ σε άλλο κείμενο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανέφερε:

Οι αθώες ψυχές πληρώνουν για τις βρώμικες.

Αντίο Λαζαράκο. Για σένα και για πολλά άλλα σκυλιά που τον τελευταίο καιρό έχουν πεθάνει με τον ίδιο βάναυσο τρόπο, θα απαιτήσουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν. Δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσα μας ατιμώρητοι και επικίνδυνοι.

Συμφωνείτε;

Κυκλοφόρησε επίσης επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ιεράπετρας, πολίτες του δήμου αλλά και παραθεριστές και αποδέκτες τον Δήμο Ιεράπετρας, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"google ad"

14079669_1119480241476964_5013566814311426702_n

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας για το τελευταίο περιστατικό δηλητηρίασης αδεσπότου ζώου, του γνωστού σε όλους μας Λάζαρου, ενός ζώου εμβολιασμένου και στειρωμένου με πρωτοβουλία των κατοίκων της Ιεράπετρας και το οποίο ουδέποτε προκάλεσε την παραμικρή αναταραχή ή φόβο.

Μεταφέρουμε, παράλληλα, την αγωνία των δημοτών σας, για το φαινόμενο της δηλητηρίασης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στο Δήμο Ιεράπετρας, καθώς καθημερινές είναι οι αναφορές για τοποθετήσεις «φόλας» με σκοπό την εξόντωση των ζώων, ακόμη και σε σχολεία και παιδικές χαρές. Γνωρίζετε, πως αυτές οι πρακτικές, καταδεικνύουν επικίνδυνους ανθρώπους, που δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας. Είναι δε ντροπή για το Δήμο μας, που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, φιλοξενεί πλήθος τουριστών, να μεταφέρονται εικόνες νεκρών ζώων από φόλα.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως οι φόλες δεν σκοτώνουν μόνο ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα), σκοτώνουν τον πολιτισμό μας, την ηθική μας και πάνω από όλα τη ζωή μας. Δίπλα από τη φόλα ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και ο κίνδυνος, που ελλοχεύει είναι τεράστιος και τότε το έγκλημα θα πάρει άλλες διαστάσεις.

Αναγνωρίζουμε ότι το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων, σκύλων και γατιών , είναι έντονο και υπεύθυνοι για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι πρωτίστως οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων, που όταν τα βαρεθούν τα εγκαταλείπουν στο δρόμο. Η λύση, όμως, σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι η εξόντωση τους με όποια βίαιη και αποτρόπαια πράξη.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΖΗΤΑΜΕ

Να εκδώσετε ανακοίνωση αποτροπής τέτοιου εγκλήματος, υπενθυμίζοντας στους δράστες τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τους σύμφωνα με το ν.4039/2012, λαμβάνοντας υπόψη πως οι συμπολίτες σας επαγρυπνούν, και θα αναζητήσουν ευθύνες.

Να μεριμνήσετε για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδεσπότων ζώων ως καθη’ ύλην αρμόδιος σύμφωνα με τη νομοθεσία και να λειτουργήσετε καταφύγιο αδεσπότων ζώων συντροφιάς, άλλως να συνεργαστείτε με φιλοζωικά σωματεία ή και εθελοντές ζωόφιλους.

Απαιτούμε οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις του Δήμου για κτηνιατρική περίθαλψη και οι στειρώσεις των αδεσπότων να γίνουν πραγματικότητα.

Απαιτούμε ελέγχους για τσιπάκια και εμβόλια, για λουριά περιπάτου και για καλύτερες συνθήκες υγιεινής.

OXI, ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ. ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Παρακαλούμε τον αστυνομικό διοικητή Ιεράπετρας να προβεί σε πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση αυτών και τυχόν μελλοντικών συμβάντων και να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε τελικά σήμερα. Για όσους επιθυμούν να εκφράσουν τη στήριξή τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2842024160.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...