19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

“Όπισθεν ολοταχώς”: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ, λέει ο Χουλιαράκης

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «ξεκινά μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού» με στόχο «μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που σύντομα θα επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους και να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανακοίνωσε ότι το 2016 «θα κλείσει με το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται».

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που είναι πάνω από το απαιτούμενο πλεόνασμα των 875 εκατ. ευρώ θα δοθούν από την κυβέρνηση στην οικονομία -υπενθυμίζεται ότι σήμερα η κυβέρνηση έχει πετύχει τέσσερις φορές μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που απαιτείται.

Aναφερόμενος στο ζήτημα της ανάπτυξης ο Γιώργος Χουλιαράκης επισήμανε ότι «η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2016», αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν πανηγυρίζουμε. Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, έστω και μετά από μία βαθιά ύφεση. Η αντιπολίτευση όμως πρέπει να φέρεται πιο υπεύθυνα και να μην λέει ότι βαθαίνει η ύφεση».

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η επέλαση της Ρωσίας, ο «υβριδικός πόλεμος» και η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου άμυνας

Τα τελευταία 24ωρα οι ρωσικές δυνάμεις «καλπάζουν» στο μέτωπο...

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...