22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ: Η στέγη είναι δικαίωμα!

Ημερομηνία:

Καμπάνια για τη στέγαση και κυρίως για τη στέγαση των νέων ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τη Νεολαία του κόμματος, με μότο: «Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα. Η στέγη είναι δικαίωμα!».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να σηκώσει «ψηλά» το ζήτημα που απασχολεί τεράστιο μέρος της κοινωνίας και έχει ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις μεταξύ των νέων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «το απαγορευτικό κόστος στέγασης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες σήμερα.

Σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, την ακρίβεια στο ρεύμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συνεχίζει να μην λαμβάνει επαρκή μέτρα στήριξης των πολιτών, αντιμετώπισης της ακρίβειας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες ζωής για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία».

«Ειδικά αυτή την περίοδο, που μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, μερικές χιλιάδες νέοι και νέες φοιτήτριες με τις οικογένειες τους είναι σε αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, και έρχονται αντιμέτωποι με την τεράστια στεγαστική κρίση. Για την μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, η εξασφάλιση φθηνής στέγης αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την ομαλή φοίτηση και ολοκλήρωση των σπουδών», αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν: «Από εκεί και πέρα το πρόβλημα προφανώς επεκτείνεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες, στους νέους/ες εργαζομένους/ες και τα νέα ζευγάρια.

Η ανάλυση της πραγματικής κατάστασης, τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και νέες, αλλά και η κατάθεση προτάσεων και του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος θα απασχολήσουν την καμπάνια αυτή, η οποία ξεκινά τις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει 8 εβδομάδες.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ