23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Καμπίνες από πλέξιγκλας στις παραλίες ενάντια στον κορωνοϊό, για ένα καλοκαίρι βγαλμένο από κακό επεισόδιο Black Mirror – Στην παραλία μόνο με ρεζερβέ

Ημερομηνία:

Μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε στη Σικελία για τη χρήση των παραλιών το 2020 στην περιοχή της Εμίλια Ροζάνα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να σώσουν την τουριστική περίοδο.

Αναμένωντας μία πτώση που θα φτάσει το 60% πολλές αλλαγές είναι αναγκαίες για να κάνουν τις παραλίες προσβάσιμες με πρώτο και κυρίαρχο τη διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πελατών, άρα και μεταξύ των ομπρέλων.

Η εταιρεία Nuova Neon 2 με έδρα το Ρίμινι που ειδικεύεται στην κατασκευή οροφών και παραθύρων δημιούργησε μία πρόταση για την ασφαλή επίσκεψη και χρήση παραλιών στην περιοχή της Ριβιέρα με την εγκατάσταση διαφανών δωματίων στην παραλία μεγέθους 4,5 μέτρων με τοίχους από Πλέξιγκλας και αλουμινένιες βάσεις. Έτσι θα “μένουμε σπίτι” και στην παραλία…

Η Ρενάτα Τόσι, δήμαρχος της Ριτσιόνε, επιβεβαίωσε αμέσως ότι «η Ριβιέρα Ρομάνια έχει μια ιδιαίτερη κατεύθυνση αφιερωμένη στη φιλοξενία και ότι το έργο είναι πολύ διαφορετικό».

Ο περιφερειακός πρόεδρος της ένωσης παραλιών της Simone Battistoni έχει την ίδια γνώμη.

“Πάντα προωθούσαμε τον μαζικό, δημοφιλή τουρισμό. Τα νέα πρότυπα θα πρέπει να έρθουν χωρίς να δημιουργήσαν πάρα πολλά τραύματα. Χωρίς να εξετάσουμε τις περιβαλλοντικές και ανθρώπινες επιπτώσεις: μέχρι πριν από λίγους μήνες μια τέτοια ιδέα θα ήταν πιθανότατα καλή για ένα καλοκαιρινό επεισόδιο του Black Mirror, τη δυστοπική σειρά για την αριστεία. Τώρα είναι σχεδόν πραγματικότητα.”

Επειδή η ιδέα δεν άρεσε πολύ στους ναυαγοσώστες του Ρίμινι, που προειδοποίησαν ότι μια πιο ζέστη μέσα σε πλεξιγκλάς μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αφυδάτωση, το ξενοδοχείο Lido Bacino Grandebacinogrande.it στην Πούλια προτείνει απλώς οριοθετημένους με σχοινάκι χώρους 10 τ.μ. για κάθε ομπρέλα.

Πάντως, η εταιρεία δέχεται παραγγελίες και από ιδιοκτήτες εστιατορίων και beach bar ενώ προχωρά στην κατασκευή διαχωριστικών και για γυμναστήρια.

Κοινωνική απόσταση στην άμμο

Οι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες – όπου παραδοσιακά προσελκύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών λουομένων – θα θεσπιστούν σε εθνικό επίπεδο αλλά ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και διαχειριστών παραλιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Υποχρεωτικό ρεζερβέ στις ομπρέλες

Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικές κρατήσεις των επισκεπτών στις οργανωμένεςπαραλίες για να διασφαλίζει ένα διαχειρίσιμο αριθμό λουομένων και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες αποστάσεις. Θα υπάρξουν επίσης εφαρμογές για να ενημερώνουν για πιο ασφαλείς ώρες επίσκεψης για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

NINTCHDBPICT000577210800.jpg

Αποστάσεις ασφαλείας:

Οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών θα αυξηθούν, θα υπάρχουν 14 με 16 τετραγωνικά μέτρα «αέρας», ένα εμβαδό περίπου 4m x 4m.

"google ad"

Χρήση μασκών:

Εξετάζεται να επιτρέπεται η συνύπαρξη 3-4 ατόμων κάτω από μια ομπρέλα χωρίς προστατευτικά μέσα. Θα αντιμετωπίζονται ως «νοικοκυριό». Αν κάποιος απομακρύνεται από την ομπρέλα θα πρέπει να φοράει μάσκα.

EVkJwnmX0AEfUzS.jpg

Χώροι αθλοπαιδιών: Οι χώροι για ομαδικά παιχνίδια όπως beach volley ή ρακέτες θα παραμείνουν κλειστοί.

Άλλες προβλέψεις:

Τα εστιατόρια και τα beach bar θα δίνουν μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης. Υπάρχουν πιο προωθημένες σκέψεις οι οποίες προβλέπουν είσοδο στην παραλία με πρόσφατο πιστοποιητικό αντισωμάτων, η γρήγορες εξετάσεις αίματος στην πόρτα.

Όσον αφορά στην κινητικότητα εκτός του τόπου διαμονής του πληθυσμού, οι περισσότεροι επιστήμονες διαμηνύουν ότι θα είναι ασφαλές να ταξιδεύεις μόνο όταν θα υπάρχει δυνατότητα για ένα υγειονομικό ψηφιακό διαβατήριο. Αυτό είναι κάτι που έχουν προβλέψει οι αρχές: πρόκειται για την εφαρμογή ImmuniApp  που κάθε Ιταλός θα μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του δωρεάν από το Google Play ή το Apple store. Δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά όσοι δεν μπουν στη διαδικασία θα εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένους περιορισμούς στις μετακινήσεις τους. Όσοι αποδεικνύουν την ανοσία τους μέσω της εφαρμογής θα μετακινούνται ελεύθερα. Μέσω Bluetooth η εφαρμογή θα μπορεί να αναγνωρίζει την εφαρμογή σε άλλα, κοντινά κινητά.

Mε πληροφορίες από  domusweb.it

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ