29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”: Οι πολίτες κινητοποιήθηκαν και απέτρεψαν πλειστηριασμό σπιτιού ανάπηρου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Πλήθος κόσμου έσπευσε στο Ειρηνοδικείο και τελικά ματαίωσε τον πλειστηριασμό. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Μαζική ήταν η προσέλευση διαδηλωτών στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου το απόγευμα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανάπηρου πολύτεκνου με επίσης ανάπηρο παιδί.

Μέλη της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, κάτι που κατάφεραν αφού η διαδικασία ματαιώθηκε.

Στα δικαστήρια υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μέσα στο ακροατήριο του Ειρηνοδικείου. Σε δηλώσεις του ο Ηλ. Σμήλιος, εκ μέρους της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών ανέφερε: «Πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κάθε συμπολίτη, κάθε συνανθρώπου μας».

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τον ανάπηρο που απειλείται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του και, όπως καταγγέλλει, παρά τις προσπάθειες να ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» συνάντησε μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων από τις τράπεζες.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ThA8KZ2t66I”]

Φωτο/Βίντεο: seleo.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.