23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κατάμεστη η αίθουσα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης για την εκδήλωση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ την Κυριακή 27 Μαρίου με θέμα: « Συναγερμός! Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία». 

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ αποτέλεσε κορύφωση μιας πλατιάς πολιτικής δραστηριότητας των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλο τον Νομό Χανίων που ανέδειξαν με περιοδείες , συσκέψεις και  συγκεντρώσεις τους κινδύνους από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις συνέπειες που θα έχει στην ζωή του ελληνικού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Χανίων έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος στα Χανιά που με εντατικούς ρυθμούς ρίχνονται στην μάχη  για να σταλθεί παντού το μήνυμα της απεμπλοκής της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να μην πληρώσει ο λαός μας τις συνέπειες του πολέμου, με κορύφωση την μάχη της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απριλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο της ΚΝΕ που αναδείκνυε τις αιτίες της Ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία ενώ  η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Στο τέλος της εκδήλωσης το στέλεχος του Κόμματος απάντησε σε αρκετές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Στην ομιλία του ο Γ.Μαρίνος σημείωσε:

Η σημερινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στα Χανιά είναι συνέχεια σημαντικών εκδηλώσεων με τις οποίες το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, εργατικά συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς, διατράνωσαν τη θέληση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Η στάση αυτή είναι στάση ευθύνης και έχει μεγάλη σημασία για το λαός μας, για το λαό της Κρήτης, συνδέεται με το διαχρονικό αγώνα για να κλείσει η αμερικάνικη βάση στη Σούδα που εκπληρώνει πολύ επικίνδυνο ρόλο σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι στάση ευθύνης η καταδίκη των επιθέσεων, των τραμπουκισμών των αμερικανών στρατιωτών κατά του λαού της περιοχής που έφτασαν προχθές μέχρι του σημείου να μπουκάρουν σε ξενοδοχείο, στο δωμάτιο μιας 14χρονης η οποία πραγματικά έδειξε ετοιμότητα και παληκαριά.

Οι αμερικανοί κινούνται όπως γουστάρουν με το αίσθημα του επικυρίαρχου, με την κάλυψη των κυβερνήσεων, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών που έχουν μεγάλες ευθύνες. Το θέμα δεν έχει κλείσει, οι κυβερνητικές δικαιολογίες είναι απαράδεκτες, η χρόνια ατιμωρησία ανοίγει το δρόμο για διαιώνιση αυτού του προβλήματος κι εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, να πάρει ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά η πάλη του χανιώτικου λαού.

Οι λαικές δυνάμεις ανησυχούν, προβληματίζονται για το πού πάνε οι εξελίξεις, διψούν για συζήτηση και οι κομμουνιστές του λένε,  “είμαστε  εδώ”, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα γιατί αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες, η τραγωδία που εξελίσεται στο ουκρανικό μέτωπο, η επίθεση στο σύνολο των εργατικών, λαικών δικαιωμάτων, το κύμα της ακρίβειας που έχει φέρει τις λαικές οικογένειες σε απόγνωση.

Τους λέμε, ότι η θέση τους είναι μέσα στη δράση, στο εργατικό, λαικό κίνημα, στο αντιπολεμικό κίνημα. Η θέση τους είναι στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί έτσι θα πολαπλασιστεί η αντίσταση στην αντιλαική πολιτική, θα συγκεντρωθούν δυνάμεις για τη λαική αντεπίθεση.  (,…)

"google ad"

Το ΚΚΕ καταδίκασε απο την πρώτη στιγμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση που καταπατά την εδαφική ακεραιότητα ενός άλλου κράτους και σέρνει στο πολεμικό σφαγείο τους δύο λαούς.

Η ρωσική εισβολή αποτελεί την τυπική έναρξη του πολέμου που προετοιμάστηκε την προηγούμενη περίοδο μέσα στην οποία συσσωρεύτηκε το εύλεκτο υλικό και έγινε η θανατηφόρα έκρηξη. Ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και άδικος και απο τις δύο πλευρές, διεξάγεται και διευθύνεται απο τις αστικές τάξεις, τους εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης, τους δυνάστες των λαών. Η στρατιωτική σύγκρουση διεξάγεται ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη  Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας κι αυτό επιχειρείται μεθοδικά να αποκρυφτεί, να  εγκλωβιστεί η λαική σκέψη στο ποιος “επιτέθηκε” πρώτος και ποιός βρέθηκε σε “άμυνα”, να αποσιωποιηθεί  ότι οι ρόλοι αυτοί αλλάζουν και οι ευθύνες μπορούν να φανούν όταν εξεταστούν τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκρουση.  Το καπιταλιστικό σύστημα σημαδεύεται απο αντιθέσεις και ανταγωνισμούς των μεγάλων οικονομικών ομίλων, των μονοπωλίων που τα εκπροσωπούν τα καπιταλιστικά κράτη. Αυτοί οι ανταγωνισμοί βρίσκονται πίσω απο κάθε πόλεμο.  (…)

Σήμερα, σκοτώνονται δύο λαοί που έζησαν δεκαετίες αδελφωμένοι, αντιπαλεύοντας μεγάλες δυσκολίες,νικώντας μαζί τη ναζιστική θηριωδία στο 2ο  Παγκόσμιο Πόλεμο, οικοδομώντας τη νέα  σοσιαλιστική κοινωνία.

Είναι εκτεθημένοι ανεπανόρθωτα αυτοί που πανηγύριζαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη  διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αστοί και οπορτουνιστές που έταζαν στο λαό Ειρήνη, Ασφάλεια και Ελευθερία  και σήμερα δεν διστάζουν να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά, την ανιστόριτη αρθρογραφία που στο όνομα της κριτικής στην Ρωσία σημαδεύουν καθημερινά τη Σοβιετική Ένωση, προσπαθούν να την σπιλώσουν, γιατί δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι η σημερινή Ρωσία είναι ένα καπιταλιστικό κράτος, είναι δικό τους κράτος και ως τέτοιο προχώρησε στην εισβολή στην Ουκρανία. (…)

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την συμμετοχή στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟικού δολοφονικού οργανισμού είναι συνένοχες για τις στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου, μεταφοράς δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη για την περικύκλωση της Ρωσίας. Όλες έχουν ευθύνη που έγινε η Ελλάδα «θύτης» άλλων λαών και στόχος πιθανών αντιποίνων όπως έχει προειδοποιήσει η ρωσική ηγεσία.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ανέλαβε τα κυβερνητικά ηνία παράτησε γρήγορα κι αυτά ακόμα τα ψευτοσυνθήματα και η κυβέρνηση του  άνοιξε το “στρατηγικό διάλογο” με τις ΗΠΑ για την επέκταση των βάσεων, υπέγραψε τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών που υλοποιεί η ΝΔ. Σήμερα, αναπαράγει  τα προσχήματα και καλύπτει τις ευθύνες ΝΑΤΟ – ΕΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συναινεί σε όλους τους στόχους της εμπλοκής που βάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, φτάνει όπως λέει να είναι στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων που θέτουν οι ευρωατλαντικοί ιμπεριαλιστές. 

Βασικό εργαλείο της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια είναι η βάση της Σούδας, το καμάρι των αμερικανών και του πρέσβη Πάιατ. Η βάση αυτή πρωταγωνιστεί σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή. Απο εδώ, εφόρμησαν τα μαχητικά αεροσκάφη στους πολέμους στον Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λίβυη. Απο εδώ φόρτωσαν πυραύλους τα αντιτορπιλικά και οι φρεγάτες που βομβάρδισαν τους λαούς.

Αυτό γίνεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Σούδα είναι κέντρο ανεφοδιασμού, μαχητικών και πλοίων, ισχυρή κατασκοπευτική βάση, χώρος πρόσβασης πυρηνικών υποβρυχίων, βάση αεροπλανοφόρων, με εγκαταστάσεις που επεκτείνονται διαρκώς για να στεγάσουν περισσότερους αμερικανούς στρατιώτες, ειδικές δυνάμεις πανέτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Κρήτη είναι περικυκλωμένη απο ΝΑΤΟικά σκάφη και δίπλα τους ρωσικά καταδρομικά. Οι απολογητές του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, οι κυβερνητικοί, κρατικοί μηχανισμοί, η περιφερεική και τοπική διοίκηση, συμφέροντα συνδεδεμένα με τη βάση, είναι αντίπαλοι του κρητικού λαού. Τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη είναι το γνωστό παραμύθι που πλασσάρουν για να κλείσουν τα μάτια των εργαζόμενων και των παιδιών τους που  ζούν πάνω σε μια απενεργοποιημένη βόμβα.  Ο λαός έχει υποχρέωση να δώσει αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσει την πάλη του για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου. (…)

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα υμνούν την ΕΕ η οποία αποδεδειγμένα  συμμετέχει ενεργά εδώ και χρόνια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, είναι συνένοχη  για το σημερινό δράμα των λαών.

Αυτές τις μέρες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Μιλούν για την ενιαία στάση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, για την “ενότητα” της ΕΕ, καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες. Οι αντιθέσεις δεν ξεπερνούνται, η ΕΕ  είναι ιμπεριαλιστική ένωση των μονοπωλίων που ανταγωνίζονται για τα δικά τους συμφέροντα κι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει με την ανακατοσούρα για τα ενεργειακά σχέδια, για το φυσικό αέριο, τη λεγόμενη απεξάρτηση της Ευρώπης απο το ρωσικό αέριο, το πετρέλαιο και το λιθάνθρακα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αποκαλούν ευρωενωσιακή ενότητα στρέφεται κατά των λαών, συνδέεται με την πρωτοφανεί πολεμική προετοιμασία, με αύξηση των στρατιωτικών δαπανών που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Η λεγόμενη “στρατηγική πυξίδα” για τη “στρατηγική αυτονομία”  και ο “ευρωστρατός” που ετοιμάζουν είναι εργαλεία για νέες επεμβάσεις και πολέμους.

Η σοσιαλδημοκρατία, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ πρωτοστατούν σ’αυτά τα πολεμικά σχέδια και την επίθεση κατά των λαών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνες είναι οι λεγόμενες “προοδευτικές κυβερνήσεις”, που εμφανίζονται ως σωτήρες, χρησιμοποιούν παραπλανητικά συνθήματα και στην πράξη καρφώνουν το μαχαίρι στην πλάτη της εργατικής τάξης και των λαικών στρωμάτων, υπονομεύουν το μέλλον της νεολαίας.

Σύντροφοι και φίλοι,

Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία πυροδοτεί  επικίνδυνες εξελίξεις, ο ανταγωνισμός έχει μπει  σε νέα φάση.   Μετά την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στην Ανατολική Ευρώπη, το ΝΑΤΟ προετοιμάζει ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις, οκτώ πολυεθνικές μονάδες μάχης, στην Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία , Ουγγαρία, Βουλγαρία.  Εξετάζεται η ένταξη στη ΝΑΤΟική συμμαχία, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και η Ρωσική ηγεσία απειλεί.

Τόσο η Ρωσία , όσο και το ΝΑΤΟ έχουν θέσει σε επιφυλακή τα πυρηνικά όπλα.  Η χρήση υπερηχητικών πυραύλων με ταχύτητα δέκα φορές περισσότερο απο την ταχύτητα του ήχου απο την πλευρά της Ρωσίας αναβαθμίζει το επίπεδο της  στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Ανα πάσα στιγμή μπορούν να ενεργοποιηθούν και άλλες θερμές εστίες, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή. Καιροφυλακτεί η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας για την πρωτοκαθεδρεία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Ο κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι μεγάλος, σ’αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι πολεμοκάπηλες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η παρουσία του αμερικανού προέδρου Μπάϊντεν στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών, στρατόπεδο ληστών. Το ΚΚΕ έχει επιλέξει την κοινή πάλη των λαών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά -λαικά συμφέροντα και ότι κι αν κάνουν  οι υποστηριχτές του ευρωατλαντισμού η φωνή αυτή θα ακούγεται δυνατά, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στις διαδηλώσεις.

Οι θιασώτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι με την πλευρά του άδικου και βάρβαρου πολέμου, με την πλευρά της εμπλοκής που στρέφεται κατά των λαών.

Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας και της συμμετοχής  στον πόλεμο.(…)

Ο λαός υποφέρει. Καθημερινά γίνεται συζήτηση μέσα στα λαικά νοικοκυριά πως θα τα βγάλουν πέρα, πως θα πληρώσουν για τη στέγαση, τα τρόφιμα, τα καύσιμα για να πάνε οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, πως θα αντιμετωπίσουν τη λυπητερή των λογαρισμών για το ρεύμα, πως θα ανταποκριθούν στα εξοδα για τη μόρφωση των παιδιών.

Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, διατηρεί σε άθλια επίπεδα τους μισθούς και τις συντάξεις, ενισχύει τα φορομπηχτικά μέτρα και πετάει κάποια ψίχουλα ταμπουρωμένη πίσω απο την “αντοχή της οικονομίας” και τις “δημοσιονομικές υποχρεώσεις”, δίνοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια στα μονοπώλια.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός φουσκώνει τα πανιά της λεγόμενης ενεργειακής αναβάθμισης, της μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό, διαμετακομιστικό κόμβο, καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες για τις έρευνες Νότια και Νοτιο-Δυτικά της Κρήτης. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό να ακουμπήσει τις ελπίδες του στην αμερικάνικη Exxon Mobil στην γαλλική TOTAL, στα Ελληνικά Πετρέλαια, σε μια περιοχή που βράζουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, διασταυρώνονται μεγάλα συμφέροντα και παρεμβαίνουν οι αστικές τάξεις της Λιβύης και της Τουρκίας.

Ποιός οφελείται ; αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, ο λαός ή τα μονοπώλια ;

Απαντάμε κατηγορηματικά: Η πολιτική και η ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος των λίγων θα συσσωρεύει βάσανα για τους πολλούς, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια θα συνεχιστούν μέχρι ο λαός να βάλλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια που ταλαιπωρούν τη λαϊκή οικογένεια οφείλονται στην  πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, την απολιγνιτοποίηση, το “έμπόριο ρύπων” που αύξησε την τιμή του λιγνίτη, την πολιτική που μετέτρεψε το πανάκριβο φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο. Οι επί μέρους μικροδιαφορές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στη κεντρική κατεύθυνση  της αντιλαικής πολιτικής.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, λιγνίτης, υδρογονάνθρακες, γεωθερμία, ΑΠΕ, με σκοπό τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών , την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και την προστασία του περιβάλλοντος, με εργαλεία την κοινωνική ιδοκτησία στα μέσα παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα για να πάψουν η Ενέργεια, τα τρόφιμα και η ίδια η εργατική δύναμη να αποτελούν «εμπορεύματα».(…)

Οι καπιταλιστές κρίσεις, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τα προβλήματα που ταλαιπωρούν μόνιμα τις εργατικές λαικές οικογένειες και τα παιδιά τους, η ανεργία και η φτώχεια,   θέτουν πιο επιταχτικά την αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας,  για το σοσιαλισμό που είναι ταυτισμένος με την ικανοποίηση των λαικών αναγκών, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σε κάθε αστική κυβέρνηση και κόμμα.   

Μέσα στον αγώνα μπορούν να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ ακόμα περισσότερες λαικές δυνάμεις που αγωνιούν για την πορεία των εξελίξεων και διαπιστώνουν στην πράξη ότι τα αστικά κόμματα που φορούν τη μάσκα του σωτήρα είναι εκφραστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αντίπαλοι του λαού μας. 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...