18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κατάργηση κενών Οργανικών θέσεων Κέντρου Υγείας Κισσάμου

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ημέρες με έκπληξη παρακολουθώ αρνητικές αντιδράσεις με αφορμή την ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και πλήρωσης του απαραίτητου προσωπικού δια της ενδιαφέρουσας  μεθόδου κατάργησης οργανικών θέσεων από άλλες δομές υγείας και κυρίως έξι θέσεων από ΚΥ Κισσάμου.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου απέστειλε στον Υπουργό επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των έξι κενών οργανικών θέσεων από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Την επιστολή αυτή την απέστειλε χωρίς να γίνει πρώτα ενημέρωση-συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνον τον Δήμο Κισσάμου αλλά ολόκληρη την ΠΕ Χανίων.

Εάν είχε γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είχα υποστηρίξει την άποψη ότι θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια και να πούμε μπράβο στον Υπουργό και σε οποιονδήποτε δούλεψε ώστε να αναβαθμιστούν οι Υπηρεσίες Υγείας στην ΠΕ Χανίων και ειδικότερα στον Δήμο Πλατανιά όπου ιδρύθηκε το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Αμέσως μετά θα εξέφραζα την απορία και τον προβληματισμό μου για το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες, οι παρακάτω αναφερόμενες οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας Κισσάμου παραμένουν κενές.

Επτά θέσεις Γενικής Ιατρικής-Παθολογίας, έξι θέσεις Επισκεπτών Υγείας, τέσσερις θέσεις Μαιευτικής, δύο θέσεις Επιμελητών. Σύνολο κενών οργανικών θέσεων 19. Από αυτές τις κενές επί πολλά χρόνια θέσεις καταργούνται δύο θέσεις Γενικής Ιατρικής, δύο θέσεις Επισκεπτών Υγείας, μία θέση Μαιευτικής, μία θέση Επιμελητή. Σύνολο κενών οργανικών θέσεων 13.

Σε αυτούς τους αριθμούς βρίσκεται το προφανές, δηλαδή της ανικανότητας και των διαχρονικών ευθυνών μας ως φορείς και ως κοινωνία αλλά και των κακών ασκούμενων πολιτικών στην υγεία επί δεκαετίες.

Αντί να δίνουμε την μάχη και να κλιμακώνουμε την προσπάθεια συστηματικά και διαχρονικά ώστε βήμα-βήμα να επιτυγχάνουμε την κάλυψη κάποιων κενών οργανικών θέσεων κάθε φορά, στέλνουμε στον Υπουργό ανέξοδες επιστολές όπου βλέπουμε αόρατους εχθρούς (ανεμόμυλους κατά Θερβάντες) οι οποίοι κρυφά και δόλια απεργάζονται το κακό της περιοχής μας.

Λυπούμε αλλά δεν φταίνε πάντοτε οι άλλοι, ας κοιτάξουμε πότε-πότε τον καθρέφτη ίσως εκεί βρούμε συνυπεύθυνους.

Καλό θα ήταν έστω και τώρα με συστηματικό και διαχρονικό τρόπο ο οποίος όμως θα εκφράζεται εκτός από ανέξοδα λόγια και με αριθμούς στον Δημοτικό Προϋπολογισμό να δούμε την εφαρμοσμένη Δημοτική Πολιτική Υγείας-Πρόνοιας.

Επίσης να δούμε πώς θα πετύχουμε την κάλυψη των 13 κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν σήμερα. Μόλις τις καλύψουμε εγώ πρώτος θα μαλώσω τον «κακό» Υπουργό που μας πήρε τις έξι κενές οργανικές θέσεις. Έως τότε τον επαινώ και τον συγχαίρω δημοσίως.

Κουκουράκης Κων/νος

Π. Δήμαρχος Ιναχωρίου

Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...