16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Καταγγελία για τη δολοφονία του δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ημερομηνία:

Η Αντιφασιστική Κίνηση της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει και καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα από έμμισθο μέλος της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης «χρυσή αυγή».Τον σκληρό καιρό του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, της πολιτικής που υπαγορεύουν Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οδηγούν στην κοινωνική αποδόμηση και εξαθλίωση, το ναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής» βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Οι προηγούμενες δολοφονικές επιθέσεις της σε μετανάστες, σε εργατικούς, νεολαιίστικους, κοινωνικούς αγώνες και αγωνιστές των κινημάτων αυτών, με αποκορύφωμα  την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θεωρούμε ότι μόνο τυχαίες δεν είναι. Τη δράση των χρυσαυγητών προετοιμάζει και νομιμοποιεί η υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορείας και πρακτικής απ την κυβέρνηση και τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης των κυρίαρχων ΜΜΕ και αποθρασύνει η (με κυβερνητική εντολή) ανοχή της αστυνομίας στις «επιδρομές» τους.

Το τελευταίο διάστημα που ο κόσμος της εργασίας αγωνίζεται στους δρόμους για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία, για τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης και για τη διασφάλιση των πολιτικών του δικαιωμάτων, που με πραξικοπηματικό τρόπο καταλύονται από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, η «χρυσή αυγή» λειτουργεί ως «πυροδοτικός» και ταυτόχρονα «πυροσβεστικός» μηχανισμός. Εμφανίζεται και προπαγανδίζεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ως «νόμιμο» πολιτικό κόμμα με «αντισυστημική» δράση, την ίδια στιγμή που χρησιμοποιείται ως παρακρατικός μηχανισμός  εκφοβισμού, υποταγής, ιδιώτευσης και εντέλει αποπροσανατολισμού των πολιτών που αγωνίζονται για μια αξιοβίωτη ζωή. Το δολοφονικό κτύπημα στον αγωνιστή της αριστεράς Παύλο Φύσσα ήρθε τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι κατέβηκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και που παλεύουν για να πάρουν πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απεργούμε και αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, μόνιμη και σταθερή εργασία, τους απολυμένους συναδέλφους μας και το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, εμείς που φέραμε την Παιδεία στο κέντρο του δημόσιου λόγου και συμπορευτήκαμε στους δρόμους με άλλους εργαζόμενους, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ  και έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια δημοκρατική κοινωνία χωρίς τη βία και την απειλή του φασισμού.

Αντιφασιστική Κίνηση της ΕΛΜΕ Χανίων

Χανιά 18/9/2013

Η ανακοίνωση αυτή υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση περίπου 500 ατόμων της ΕΛΜΕ Χανίων στις 19/9/2013

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όσο λιγότερες αναστολές, τόσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία”

Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων στις οποίες προχώρησαν οι...

Ινστιτούτο Τσίπρα για την Οικονομία: Καταρρίπτεται ο μύθος του success story την περίοδο 2019 – 2024

To Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει την 1η έκδοση της περιοδικής σειράς FLASH...