22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Καταγγελία ειδικευόμενης χειρουργού – Ακτινολόγος αρνήθηκε να κάνει αξονική τομογραφία σε 18χρονο πολυτραυματία

Ημερομηνία:

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία ειδικευόμενης χειρουργού σε βάρος επιμελητή γιατρού, εξετάζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, ξεκινώντας μάλιστα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέα, στην ΕΡΤ Χανίων, η γιατρός, ήταν στα επείγοντα όταν τα ξημερώματα της Κυριακής κλήθηκε να εξετάσει τον 18χρονο νεαρό θύμα τροχαίου, ο οποίος στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γιατρός έκρινε απαραίτητο να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία το θύμα του τροχαίου, για να αξιολογηθεί πλήρως η κατάστασή του και -αφού ενημέρωσε τους επιμελητές της οι οποίοι και συμφώνησαν για την άμεση διενέργεια της εξέτασης -επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει στην ιατρική πράξη και, σύμφωνα με την καταγγελία της, της απευθύνθηκε με υποτιμητικό και προσβλητικό τόνο, γιατί ως ειδικευόμενη χειρουργός -άρα «άπειρη» – ενόχλησε τον επιμελητή -άρα «έμπειρο» ακτινολόγο.

Μάλιστα η γιατρός δηλώνει στην αναφορά της στη Διοίκηση ότι δέχθηκε την οργισμένη φραστική επίθεση του ακτινολόγου ο οποίος φαίνεται ότι πήγε στα ΤΕΠ και -σύμφωνα με μάρτυρες- επιχείρησε να της επιτεθεί.

Ο κ. Μπέας επικοινώνησε άμεσα την ειδικευόμενη χειρουργό, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για το συμβάν, ενώ διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Παπαδάκη.

Δεδομένου ότι ο νεαρός τραυματίας είχε υποστεί σοβαρά εξωτερικά τραύματα αλλά και εσωτερική αιμορραγία, χρειάστηκε να χειρουργηθεί, να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται σταθεροποιημένος, εύλογα προκύπτει το ερώτημα τί θα είχε συμβεί, αν τελικά η ειδικευόμενη χειρουργός δεν είχε το σθένος να επιμείνει για την ανάγκη να γίνει η αξονική τομογραφία.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ