20.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Καταγγελία Συνδικάτου Εργατοϋπάλληλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων για προσπάθεια εκφοβισμού υπαλλήλου

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής, η υπάλληλος της εταιρείας “ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ Α.Β.Ε.Ε.” Αγγελική Αλαμάνου εκφοβίζεται από την εργοδοσία λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Μάλιστα, για αυτό το λόγο, την Πέμπτη 31 Μαρτίου, εκπρόσωποι σωματείων προχώρησαν σε διαμαρτυρία στη διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Χανίων όπου και ανήκει.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η διοίκηση του σωματείου μας καταγγέλλει στα μέλη του την προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε ακόμα μια φορά από την εργοδοσία της «ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ Α.Β.Ε.Ε», μέλος του Ομίλου της τράπεζας Χανίων, προς την εργαζόμενη και πρόεδρο του συνδικάτου, Αλαμάνου Αγγελική.

Ενημερώνουμε ότι τα δικαστήρια αποφάσισαν την επανατοποθέτηση της εργαζομένης στην θέση την οποία κατείχε, εφόσον ο διωγμός της το 2008 ήταν παράνομος και έγινε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Τον Δεκέμβριο του 2013 παρουσιάστηκε στον χώρο εργασίας, αλλά τοποθετήθηκε σε καθεστώς «καραντίνας» σε χώρο εκτός εργοστασίου (ιατρείο), όπου και δεν της δόθηκε κανένα αντικείμενο εργασίας, κάτι το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 , η εργαζόμενη δέχτηκε φραστική επίθεση από την εργοδοσία,ενώ παράλληλα εκσφενδονίστηκε εναντίον της και μια κούτα, διατάζοντάς την συγχρόνως να “κρυφτεί” πάλι στο γραφείο για να μη την βλέπουν>.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου εκπρόσωποι σωματείων καθώς και μέλη του Εργατικού Κέντρου Χανίων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στη διοίκηση του Ομίλου της Τράπεζας Χανίων, όπου και δήλωσαν οτι δεν θα γίνει δεκτή η τρομοκράτηση του εγατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το συνδικάτο δηλώνει ότι, δε θα ανεχθεί τραμπουκισμούς απέναντι στους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να οργανώνουν την πάλη τους και να προφυλάσσουν τα συμφέροντά τους μέσα από τη δράση του σωματείου όπου και ανήκουν.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν θέση για το γεγονός και όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους, δίνοντας ισχυρή απάντηση στην όποια εκμετάλλευση προσπαθούν οι εργοδότες να επιβάλλουν.

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του συνδικάτου σε σύσκεψη τη Τετάρτη 6 Απρίλη στις 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ώστε να οργανώσουμε τη δράση μας μπροστά στη 48ωρη απεργία που θα γίνει όποτε κατατεθούν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ