21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Καταγγελίες της Πρωτοβουλίας Πολιτών για “φουσκωμένες” μελέτες και παρακώλυση ελέγχου από τη Δημοτική Αρχή Τ. Βάμβουκα

Ημερομηνία:

Σε σημαντικές καταγγελίες προχωρά η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος” και μάλιστα για αυτό το λόγο θα πραγματοποιήσει και συνέντευξη τύπου την Τρίτη 20 Οκτώβρη:

“Επίμονες αντεγκλήσεις, οξύνσεις και αντιπαραθέσεις, που εξυπηρετούν μόνο τον εντυπωσιασμό, ενώ υπονομεύουν την ουσία του διαλόγου και την προώθηση του συμφέροντος των δημοτών, χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες σημαντικά για την πόλη ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, όπως το κυκλοφοριακό, τα τραπεζοκαθίσματα, η οριοθέτηση ιδιωτών σε παραλίες, το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο, το Κέντρο στήριξης ΑμεΑ, το σκάνδαλο με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αλλά και η μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Την ίδια στιγμή, παρακωλύεται -καθόλου τυχαία- η δυνατότητα κοινωνικού ελέγχου σε έργα του δήμου, η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και μελέτες έρχονται προς έγκριση «φουσκωμένες» ακόμα και κατά 300.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική αλληλεγγύης του δήμου νοσεί τραγικά, η συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου απουσιάζει, όπως και η λογική της ενιαίας διαχείρισης και του συντονισμού συγγενών δομών, ενώ προωθούνται διαδικασίες συνοπτικές και χωρίς αξιολόγηση για φορείς, όπως το ΔΗΠΕΘΕΚ, και βάναυσα μέτρα, όπως η ποινή διακοπής υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΧ.

Θέλοντας να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες, η δημοτική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 12.30μ.μ., στην αίθουσα Τύπου του δημαρχείου Χανίων.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...