16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Καταδίκη της Johnson & Johnson για πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών

Ημερομηνία:

Αποζημίωση ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να πληρώσει η εταιρεία Johnson & Johnson σε μια Αμερικανίδα που την κατηγόρησε ότι η χρήση των προϊόντων με τάλκη της προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μιζούρι, είναι η δεύτερη ήττα της εταιρείας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με 1.200 ακόμη μηνύσεις για μη προειδοποίηση των καταναλωτών για κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη.

Η 62χρονη Γκλόρια Ρίστεσουντ είπε ότι χρησιμοποιούσε προϊόντα της εταιρείας με σκόνη ταλκ στα γεννητικά της όργανα για δεκαετίες. Μεταξύ αυτών ήταν και η ευρέως διαδεδομένη σκόνη για μωρά. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές η σύνδεση με τον καρκίνο των ωοθηκών είναι αναπόδεικτη, ενώ η εταιρεία επιμένει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και θα ασκήσει έφεση.

Παρόμοια απόφαση για την Johnson & Johnson  είχε υπάρξει και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους  72 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια γυναίκας που έχασε τη ζωή της από καρκίνο των ωοθηκών.

Η Γκλόρια Ρίστεσουντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών το 2011 και έπρεπε να υποβληθεί σε υστερεκτομή και άλλες σχετικές  χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή την περίοδο ο καρκίνος της βρίσκεται σε ύφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της γυναίκας, η ποινή είναι ικανοποιητική.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...