21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο “Κανένας” με 41% – Ακολουθεί ο Μητσοτάκης με 28% – “Οργή” αισθάνονται οι πολίτες

Ημερομηνία:

Χαρακτηριστική της απογοήτευσης των πολιτών ως προς το πολιτικό σύστημα είναι η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η MRB.

Στη δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο “κανένας” με ποσοστό 41,6% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,2%, την στιγμή που ο εν ενεργεία πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 25,2%.

Σημαντικά στοιχεία καταδεικνύει η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα στον Real fm και στην πρόθεση ψήφου, δίνοντας την πρωτιά με 26,9% στη ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6, η ΧΑ με 6,5% και ακολουθούν : ΠΑΣΟΚ 5,7%, Ένωση Κεντρώων με 4,1%, ΑΝΕΛ με 3%, Ποτάμι με 2,6%, ΛΑΕ με 2,4% και Ανταρσύα 1,9%.

Την ίδια στιγμή, στην παρούσα φάση, στο ερώτημα ”ποιο κόμμα είναι είναι ικανό να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου”, την πρωτιά παίρνει και πάλι η ΝΔ με 27,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9%, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό της αποχής με 39,4%.

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016,αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Όπως σημειώθηκε, πρόκειται για έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στον Real Fm, η οποία διεξήχθη σε σπίτια με κάλπες σε συνολικό δείγμα 2000 ατόμων την περίοδο 4 – 11 Φεβρουαρίου.

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζονται οι απόψεις του κόσμου σε σχέση με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως το αγροτικό και το προσφυγικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση ”ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα που νιώθετε” η απάντηση του 63,9% των ερωτηθέντων είναι οργή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...