19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Καταρρέει το αφήγημα του “Leaving Neverland”: Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε λάθος στον κεντρικό πυρήνα του ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον

Ημερομηνία:

Το κεντρικό αφήγημα του ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” για τον Μάικλ Τζάκσον καταρρέει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail μία κεντρική λεπτομέρεια στο ντοκιμαντέρ είναι εντελώς λάθος.

Ο James Safechuck ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι ο Μάικλ Τζάκσον τον κακοποιούσε σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο στον σταθμό τραίνου της Neverland στα χρόνια μεταξύ 1988 και 1992. Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος σταθμός δεν υπήρχε μέχρι 1 χρόνο μετά το τέλος της σεξουαλικής καταπίεσης, πάντα σύμφωνα με τη μαρτυρία Safechuck!

O δημοσιογράφος Μάικ Σμόλκομπ σημείωσε ότι οι ημερομηνίες της υποτιθέμενης κακοποίησης δεν ταιριάζουν με την ύπαρξη σταθμού τραίνου.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ έκανε παρέμβαση μέσω twitter όπου σημειώνει ότι πράγματι είναι λάθος η αναφορά, όμως αυτό σημαίνει ότι η κακοποίηση απλά είχε μεγαλύτερη διάρκεια από αυτή που παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ.

Είπε πιο συγκεκριμένα:

«Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ημερομηνία σε σχέση με τον σταθμό τραίνου είναι λάθος. Η ημερομηνία που έχουν λάθος σχετίζεται με το τέλος της κακοποίησης».

Μιλώντας στην Daily Mirror, o Σμολκομπ αποκάλεσε την απάντηση του σκηνοθέτη «ντροπιαστική», αφού όπως αναφέρει ο Reed προσπάθησε να «ξαναγράψει» τη μαρτυρία που έδωσε ο Safechuck.

O Σμολκομπ λέει: «Επειδή η ιστορία που παρουσιάσε αποδείχτηκε ψεύτικη, ο Reed τώρα προσπαθεί να αλλάξει το ίδιο το χρονοδιάγραμμα των υποτιθέμενων πράξεων που παρουσίασε ο Safechuck»

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Μάικλ Τζάκσον σταμάτησε την κακοποίηση όταν έφτασαν στην εφηβία, κάτι που με το νέο χρονοδιάγραμμα, ακόμη και αν ισχύει η αναφορά του σκηνοθέτη, αποδεικνύεται ψευδής.

«Ξαφνικα το τέλος της κακοποίησης συμβαίνει όταν πλέον είναι στην ηλικία των 17 ετών, όχι των 14», έγραψε ο Σμολκομπ. «Υπάρχει μία απόσταση τριών ετών. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν ερευνάς σωστά τα στοιχεία πριν τα παρουσιάσεις…»

"google ad"

Σε δηλώσεις του ο δημοσιογράφος είπε:

«Καταρχάς είμαι σοκαρισμένος ότι μίλησε εκ μέρους του Safechuck. Και δεύτερον, είναι εξευτελιστικό ότι τώρα αισθάνεται την ανάγκη να αλλάξει το ίδιο το κεντρικό αφήγημα του ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο ότι η κακοποίηση σταμάτησε το 1992».

Ο Σμολκομπ προσθέτει: «Με το να παραδέχεται το λάθος στην ημερομηνία ο σκηνοθέτης επαληθεύει ότι η αναφορά του Safechuck περί κακοποίησής του στον σταθμό του τραίνο στη Neverland μεταξύ 1988 και 1992 δε μπορεί να έχει συμβεί. Το να λες τώρα ότι η κακοποίηση συνεχίστηκε καθώς ο Safechuck πλησίαζε στην ενηλικίωση, είναι εκπληκτικό!»

Ο Σμολκομπ πρόσφατα υποστήριξε ότι οι αναφορές και του άλλου κεντρικού προσώπου του ντοκιμαντέρ, του Wade Robson έχουν αποδειχθεί ψευδείς από μαρτυρίες της ίδιας της μητέρας του σε δικαστικά ντοκουμέντα.

Ο Ρόμπσον υποστήριξε ότι η κακοποίηση ξεκίνησε όταν η οικογένειά του πήγε στο Γραντ Κάνιον το 1990 και έμεινε πίσω μαζί με τον Τζάκσον.

Αλλά ο Σμολκομπ υποστηρίζει ότι η μητέρα του Ρομπσον είπε σε δικαστήρια, τόσο το 1993 όσο και το 1996 όταν ο γιος της ταξίδεψε μαζί τους σε αυτό το ταξίδι. Ο ίδιος ο Ρόμπσον είχε πει σε δικαστήριο το 2005 όταν η πρώτη φορά που έμεινε μόνος με τον Μάικλ Τζάκσον ήταν το 1993 και όχι το 1990.

Το ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” οδήγησε πολλούς ανθρώπους αλλά και οργανισμούς να αποκαθηλώνουν τον Βασιλιά της Ποπ. Αν παρουσιάστουν και άλλους αποδείξεις ότι οι κατήγοροι λένε ψέμματα για την κακοποίηση, οι εξελίξεις θα φέρουν σε δύσκολη θέση όχι μόνο τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ αλλά και πολλούς άλλους που έσπευσαν να ασπαστούν άκριτα ότι παρουσιάστηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...