18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Κατασχέσεις, μηνύσεις και πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορία

Ημερομηνία:

Πογκρόμ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών ενοικίων και λοιπών ποσών εις χείρας τρίτων εξαπολύει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να εισπράξει μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία.

Όταν οι κατασχέσεις χρηματικών ποσών δεν αποδίδουν, η ΑΑΔΕ κάνει χρήση και του όπλου των πλειστηριασμών κινητών αντικειμένων μεγάλης αξίας ή ακινήτων, ενώ ζητεί και την ποινική δίωξη των οφειλετών.

Και από τα νεότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως η συντριπτική πλειοψηφία των χρεών προέρχεται από μεγαλοοφειλέτες (με χρέος άνω του 1,5 εκατ. ευρώ έκαστος) , οι οποίοι από τα 106,3 δισ. ευρώ, χρωστάνε τα 79,1 δισ. ευρώ!

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, την 31η Δεκεμβρίου 2023 το συνολικό πλήθος οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθε σε 3.873.487, εκ των οποίων η Φορολογική Διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα στους 2.090.103.

Επίσης, ο αριθμός των ΑΦΜ με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εναντίον των οποίων ελήφθησαν μέτρα ανήλθε σε 1.490.675.

Στο πλαίσιο αυτό, το ποσοστό των οφειλετών υπό μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (δείκτης ληξιπρόθεσμων ΑΦΜ σε μέτρα) της φορολογικής διοίκησης ανήλθε σε 71,3% την 31/12/2023, αυξημένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την 31/12/2022 (69,3%) και υπερκαλύπτοντας τον ετήσιο στόχο (70,0%).

Ειδικότερα, για τους οφειλέτες με ποσό οφειλής μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο ποσοστό υπό μέτρα αναγκαστικής είσπραξης την 31/12/2023 ανήλθε σε 95,6%.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ