17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κείμενο – Κάλεσμα σε επαγρύπνιση από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera: Προχωρούν κανονικά οι εργασίες στα κτίρια της Μεραρχίας παρά την έλλειψη έγκρισης

Ημερομηνία:

Με ανακοινωσή της η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera καταγγέλει οτι παρά του ότι το Πολεοδομικο Σχέδιο δεν εχει αλλάξει και η εταιρεία Belvedere δεν έχει λαβει καμία εγκριση, οι εργασίες προχωρούν κανονικα, που, σύμφωνα με τη συνέλευση “σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η κυβερνητική έγκριση ότι το σχέδιο της Belvedere θα προχωρήσει”.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφερονται τα εξής:

« 9 μήνες μετά την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera

Παρά την καθολική αντίρρηση της κοινωνίας, η Belvedere Μονοπρόσωπη ΕΠΕ καθόλου δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις επιδιώξεις της για την κατασκευή ξενοδοχείου στον Λόφο Καστέλι. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μάς ενημερώνουν ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει αυξήσει την κινητικότητα της σε σχέση με την προετοιμασία των εργασιών.

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο, με δεδομένο ότι ούτε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει αλλάξει, ούτε η εταιρία έχει πάρει οποιαδήποτε έγκριση για να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο, σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η κυβερνητική έγκριση ότι το σχέδιο της Belvedere θα προχωρήσει. Άλλωστε, μετά το τσιμεντάρισμα της Ακρόπολης για τα ψηλοτάκουνα των επιδείξεων μόδας κι όχι για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, γιατί να μην δούμε και στο “μπαλκόνι των Χανίων” γάμους, βαφτίσεις και λοιπές “κοινωνικές εκδηλώσεις” με τσουχτερό αντίτιμο…..

Καλούμε σε επαγρύπνηση, ώστε να μην αφήσουμε καμιά μπουλντόζα και κανένα εργολάβο να “εγκατασταθεί” στον Λόφο.

Όμως η κυβερνητική στήριξη στην εταιρία-φάντασμα δεν περιορίζεται στις διαβεβαιώσεις.

Η πρόσφατη τοποθέτηση της Ευτυχίας Πενταράκη, ως προϊσταμένης της ΕΡΤ Χανίων, είναι μια “επιβράβευση” των υπηρεσιών που παρείχε, ως άτυπη εκπρόσωπος τύπου της Belvedere, με τα γνωστά “αποκλειστικά” στο Ζάρπα.

Δυστυχώς, η “κιτρινίλα” της δημοσιογράφου δεν περιορίστηκε μόνο στην συκοφάντηση της κατάληψης και του κινήματος εν γένει. Πολύ πρόσφατα, έγινε αποδέκτης εκατοντάδων σχολίων για το χειρισμό που επέλεξε να κάνει στην υπόθεση του θανάτου της 11χρονής στους Αγίους Αποστόλους. Δεν μας εκπλήσσει όμως καθόλου η επιλογή να “κουμαντάρει” τον δημόσιο τοπικό ραδιοσταθμό. Αφού η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει πραγματικά “πλημμυρίσει” με δικά της παιδιά, όλα τα πόστα που θεωρεί ότι πρέπει να ελέγξει.

Από την υπηρεσία ασύλου μέχρι τα κρατικά ΜΜΕ οι “μετακλητοί” υπάλληλοι είναι το καινούργιο φρούτο της διαπλοκής και τον πελατειακών σχέσεων.

Σε μια συνθήκη που οι θεσμικοί τοπικοί παράγοντες, όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια, σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ γνωρίζουν ότι η εταιρεία γκαζώνει, το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η συνέχιση της αστυνομοκρατίας στον Λόφο πάρα τις ρητές διαβεβαιώσεις των Αρχηγών της, τόσο του τοπικού όσο και του Γενικού Καραμαλάκη, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα αποσυρθούν στα τέλη Μαΐου.

Προφανώς, το σκάνδαλο της 9μηνης φύλαξης ενός κτηρίου που θεωρείται “ιδιωτικό” με έξοδα των φορολογουμένων θα συνεχιστεί για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Πιθανολογούμε μέχρι την “ολοκλήρωση”του ξενοδοχείου. Και γιατί όχι και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αφού οι κοινωνικές αντιστάσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει και η εμπορική εκμετάλλευση του Λόφου.

Αυτοί την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας. Στους εννιά μήνες παλινωδιών, ψεμάτων και αποποίησης ευθυνών από τους “ιθύνοντες”, εμείς απαντήσαμε με δράσεις, επιχειρήματα και προτάσεις προς την κοινωνία.

Διεκδικούμε έναν Λόφο ανοικτό, συμπεριληπτικό, αντιεμπορευματικό, αυτοοργανωμένο με οριζόντια διαχείριση. Ένα κύτταρο ζωής και αγώνα για όλες και όλους και όχι ένα ακόμα “μαγαζάκι” για το κέρδος λίγων “εκλεκτών” της εξουσίας.»

"google ad"

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera

(φωτογραφίες του Αντώνη Παπαδογιαννάκη, από τις πρόσφατες δράσεις του κινήματος αλληλγγύης στην Rosa Nera και τις καταλήψεις, δράσεις των συλλογικοτήτων αυτόν τον ανήσυχο Μάη στα Χανιά)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ