17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κείμενο στήριξης του Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 του δικηγόρου και μέλους της εναλλακτικής παρέμβασης Κώστα Παπαδάκη

Ημερομηνία:

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει και καταδικάζει τη στοχοποίηση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη:

Ο συνάδελφος και μέλος της  Εναλλακτικής Παρέμβασης Κώστας Παπαδάκης έγραψε ένα καίριο και αναλυτικό άρθρο για την εργαλειοποίηση των δημοσκοπήσεων. Ο Υπουργός «ανάπτυξης» και ιδεολογικός καθοδηγητής του Υπαρκτού Αριστεροφαγισμού κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναπαρήγαγε με ανάρτηση στον twitter λογαριασμό του, την διαστρεβλωτική παρουσίαση του άρθρου από το site “iefimerida” του Χ. Ράπτη, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τον γκεμπελικό τίτλο του δημοσιεύματος: «Γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής της 17Ν, ζητάει να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!».

Οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης και ακτιβιστές στοχοποιούνται εδώ και καιρό μεθοδικά από τον κυβερνητικό τύπο με χυδαίες διαστρεβλώσεις, προσωπικές επιθέσεις και λιβελλογραφήματα. Είναι πρωτοφανές, όμως, εν ενεργεία υπουργός, ακόμη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μητσοτάκης ΑΕ», να υιοθετεί τη βρόμικη μέθοδο της προσωπικής στοχοποίησης δικηγόρων για τις θέσεις τους για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα ταυτίζοντάς τους με τους εντολείς του και τα φερόμενα αδικήματα των προσώπων που υπερασπίζονται.

Το ατόπημα του υπουργού να συνοδεύσει την παρουσίαση του άρθρου με το σχόλιο «υπερασπιστής της 17Ν», δείχνει ξεκάθαρα ότι ο σκοπός του είναι η στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη και η έξαψη του αντιδραστικού θυμικού συγκεκριμένου εκλογικού ακροατηρίου για άσχετα με το θέμα του άρθρου ζητήματα.

Όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλήθεια, όπως εδώ η αποκάλυψη των εξαιρετικά περίεργων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, επιστρατεύονται γνωστές μέθοδοι της Δεξιάς, όπως οι χυδαίες επιθέσεις συντηρητικών κύκλων και κυβερνητικών μηχανισμών για τη δολοφονία του χαρακτήρα των εμβληματικών αγωνιστών των δημοκρατικών αγώνων, στους οποίους αποδίδεται το στίγμα του «τρομοκράτη».

Ο Τομέας Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι η υστερία του ποινικού λαϊκισμού, οι επιθέσεις και η στοχοποίηση δικηγόρων, είναι πλήγματα για, ό,τι έχει απομείνει από το κράτος δικαίου.

Καλούμε κάθε δημοκράτη να υψώσει φωνή απέναντι σε αυτή την αήθη επίθεση και να αποκρούσει την επίθεση απέναντι στο δικηγορικό λειτούργημα και το κράτος δικαίου, στον πυρήνα του οποίου είναι το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το συντάκτη του δημοσιεύματος να γελοιοποιείται ούτε τον υπουργό να εκτίθεται.

Επιβεβαιώνεται η πολιτική θεωρία και η πρακτική θέση του ΜέΡΑ25 όποτε η ασυμβίβαστη διάδοση της αλήθειας, η ανυπακοή και η ριζοσπαστική δράση μας ενοχλεί τον πιο πιστό πλασιέ του υπαρκτού μητσοτακισμού, της επικίνδυνης αυτής κυβέρνησης.

Και γι’ αυτό ακόμη και στοχοποιούμενος, προσφέρει ξανά στην κοινωνία ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος ασκεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο δικηγορία για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και είναι πάντα παρών με πολύχρονους αγώνες. Σήμερα ενάντια και στη ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...