15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κεραμέως για πανεπιστημιακή αστυνομία: Ισχνές, θορυβώδεις μειοψηφίες όσοι αντιδρούν

Ημερομηνία:

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την πανεπιστημιακή αστυνομία και σχολίασε τις αντιδράσεις που υπάρχουν από φοιτητες αλλά και από πρυτάνεις.

Η υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «Το θέμα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος ταλανίζει την πανεπιστημιακή ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα έχει μικρότερες διαστάσεις από όσο είχε παλαιότερα. Η πρώτη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβλεπε την αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Δεν μπορούσαν, έως τότε, να παρέμβουν οι Αρχές εφόσον τελούνταν αξιόποινες πράξες παρά σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Αυτό άλλαξε. Χάρη σε αυτόν τον νόμο μπορέσαμε και σπάσαμε δεκάδες καταλήψεις, το έκανε εξαιρετικά η ελληνική αστυνομία και της αξίζουν συγχαρητήρια, σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές».

«Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε μια συζήτηση για μια Βιβλιοθήκη γιατί υπήρχε μία κατάληψη που κρατούσε για 34 χρόνια στο ΑΠΘ. Η πρώτη πρωτοβουλία και βασικότερη ήταν αυτή, να μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Έχουμε πλέον σποραδικά και κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις. Παλιά είχατε κάθε μέρα ρεπορτάζ για επεισόδια στα πανεπιστήμια».

«Ότι υπάρχουν κάποιες ισχνές μειοψηφίες, θορυβώδεις, που αντιδρούν, θα υπάρχουν, διότι εδώ προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών. Οι νόμοι, όμως, ψηφίζονται για να εφαρμόζονται. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, που συνεπάγεται αλλαγή νοοτροπίας για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Παλιότερα οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές, αυτό έχει αλλάξει. Μην παίρνουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και να το παρουσιάζουμε σαν να είναι ο κανόνας», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ