23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κηφισός: Εμφανίστηκε μινκ στις όχθες του ποταμού – Κίνδυνος για το οικοσύστημα

Ημερομηνία:

Ενα αμερικανικό μινκ, το οποίο εκτρέφεται παρανόμως για το τρίχωμά του με το οποίο φτιάχνονται τα βιζόν ρούχα, βρέθηκε να κόβει βόλτες στον Κηφισό! Οπως αποτυπώθηκε στον φακό του φωτογράφου Μάρκου Χουζούρη του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Eurokinissi, το λευκό μινκ εντοπίστηκε να κινείται στις όχθες του ποταμού της Αθήνας και δυστυχώς, αποτελεί κίνδυνο για το οικοσύστημα του ποταμού.

Οπως αναφέρει στο σχετικό φωτορεπορτάζ, στο ποτάμι της Αθήνας εκτός από σκουπίδια μπάζα και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται πλέον ο άνθρωπος, καταλήγουν και διάφορα κατοικίδια ζώα όπως στην παραπάνω περίπτωση το αμερικάνικο μινκ (neovison vison).

Το ζώο που δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική φύση καθώς ενδημεί στη βόρεια Αμερική είναι ένα πολύ επιθετικό και χωροκατακτητικό είδος που καταστρέφει την τοπική πανίδα. Στην Ελλάδα εκτρέφεται για τη γούνα του και από τυχαίες ή και άστοχες απελευθερώσεις έχει αποικήσει λίμνες και υγροτόπους της βορείου Ελλάδας και έχει καταστρέψει την ισορροπία των φυσικών τοπικών οικοσυστημάτων.

Το λευκό δεν είναι το φυσικό του χρώμα, αλλά έχει δημιουργηθεί μετά από γενετικές επεμβάσεις των εκτροφέων. Είναι η πρώτη του παρατήρηση μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας μάλλον από τυχαία η άστοχη απελευθέρωση κάποιου ατόμου που είχε αποκτηθεί για κατοικίδιο, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για το ήδη επιβαρυμένο οικοσύστημα του Κηφισού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...