20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΚΙΝΑΛ Χανίων: Ετοιμάζεται ένα κυβερνητικό πρόγραμμα βασισμένο ιδεολογικά στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας

Ημερομηνία:

H Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Χανίων, Χρύσα Χαριτάκη με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής:

“Το Κίνημα Αλλαγής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια νέα αισιόδοξη φάση. Η Σύγκρουση στη βουλή λίγες μέρες πριν, με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την διαχείριση του κύματος κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» , των παραμέτρων της ακρίβειας και της κόπωσης από την πανδημία ήταν μια δικαίωση για την στάση που τήρησε το Κίνημα μας.Υπερψήφισε τη πρόταση μομφής παραμένοντας όμως προσηλωμένο στο στόχο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος πρόεδρος του κινήματος ,μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει και κατά την γνώμη μου δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεων ως προς τα πού θέλει να κατευθύνει το Κίνημα ιδεολογικα.Ενα στίγμα αυτόνομης πορείας ,με υπεύθυνο λόγο αφού βάζει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Θεωρεί αδιανόητο και ανήθικο να ζητάει προσφυγή στις κάλπες τη στιγμή που η χώρα μετράει περίπου 100 νεκρούς κάθε μέρα.

Ετοιμάζεται ένα κυβερνητικό πρόγραμμα βασισμένο ιδεολογικά στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει διαχρονικά ο γνήσιος εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Στόχος, από τις επόμενες εθνικές εκλογές να προκύψει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που να δώσει την ελπίδα στον Ελληνικό λαό, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες, μιας δήθεν αριστερής διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) και μιας ακραίας και ανεύθυνης φιλελεύθερης κυβέρνησης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Σήμερα οι προκλήσεις για το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες Το ίδιο μεγάλη είναι και η ανάγκη να επανέλθει η ζωντανή σχέση του με την κοινωνία.

Η εκλογική διαδικασία της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου 2021 για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κίνημα μέσα σε συνθήκες απόλυτης πανδημίας, κατέδειξε ότι οι χιλιάδες πολίτες (πλεον των 270.000) στηρίζουν το κίνημα αλλά καθημερινά διαφαίνεται ότι ακόμα περισσότεροι περιμένουν ελπίζοντας.

Σε ότι αφορά το θέμα της ακρίβειας ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, λειτουργεί ως παρατηρητής, την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στην αγορά και πλήττουν τα νοικοκυριά. Οι διαβεβαιώσεις του περί ‘παροδικού φαινομένου’ έχουν μηδενική αξία, αφού μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της.Η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια το πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται. Η νεοσυντηρητική κυβέρνηση της Ν.Δ. περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας από την ίδια την αγορά. Ούτε που διανοείται να εξετάσει παρεμβάσεις όπως την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής ,την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης...

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της...

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα...