17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Κινητοποίηση συμβασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία στα Χανιά: “Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων – Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους”

Ημερομηνία:

κείμενο-φωτογραφίες: Ειρηναίος Μαράκης

Κινητοποίηση εργαζομένων – παρατασιούχων στο Δήμο Χανίων και με αίτημα《Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων – Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!》 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/10 στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων κι ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων/παρατασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία.

Ήταν μια κινητοποίηση με αφορμή το νέο γύρο μαζικών απολύσεων όπου βρίσκονται αντιμέτωποι χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ και με διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ, για να μην γίνει καμία απόλυση αλλά αντίθετα να εφαρμοστεί η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους καθώς και καινα δοθεί παράταση του προγράμματός της Κοινωφελούς Εργασίας. Παράλληλα καλούσαν την ΠΟΕ ΟΤΑ και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα, να διεκδικήσουν την παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου αλλά και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονίζοντας τον αγώνα με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις ενάντια στις απολύσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η προκήρυξη που μοίρασαν τα μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων/παρατασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία στους εργαζόμενους του Δημαρχείου και στους διερχόμενους πολίτες:

“Μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία. Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά και δίνουν σκληρό αγώνα για να κρατηθούν στην δουλειά.

Με την εργασία μας όλοι οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουμε βασικές ανάγκες στους δήμους. Χωρίς την εργασία μας οι δήμοι πρακτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.  Ιδιαίτερα  μέσα στις σημερινές συνθήκες φτώχειας και ανέχειας που έχει δημιουργήσει η πολιτική των μνημονίων, υπάρχει έντονη ανάγκη για την ενίσχυση και το δυνάμωμα των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, της καθαριότητας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίστούν τα δωράκια που θέλει να κάνει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Γι αυτό είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν και να κατασκευάζουν νομικά τερτίπια που ανακυκλώνουν την ανεργία και μας κρατάνε σε διαρκή ομηρία. Με την πολιτική της και η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με τους δανειστές, συνεχίζουν, προς όφελος των τραπεζιτών και της πληρωμής του χρέους, να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.

Ο μόνος δρόμος είναι να πιάσουμε ξανά το νήμα των μεγάλων αγώνων.
Κανείς απολυμένος συμαβασιούχος.
Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα, να διεκδικήσουν την παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου.

Να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονίζοντας τον αγώνα με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις ενάντια στις απολύσεις.

Παλεύουμε για συντονισμό με τους συμβασιούχους άλλων κλάδων του δημοσίου που έχουν ίδια αιτήματα μαζί μας

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Παράταση του προγράμματός μας
• Κανένας εργαζόμενος στους δήμους κάτω από τα 751 ευρώ το μήνα.
• Καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού – τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ, ιατρικές εξετάσεις).
• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...