18.8 C
Chania
Thursday, May 16, 2024

Κινητοποίηση συμπαράστασης συνταξιούχων, αγροτών και κτηνοτρόφων στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοινώσεις τους η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Χανίων και μια σειρά αγροτικών συλλόγων δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών του νοσοκομείου Χανίων και προαναγγέλλουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Γράφουν σχετικά:

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”:

Καλεί τα μέλη της την Τέταρτη 8 Ιουνίου στις 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην απεργία των υγειονομικών για τα θέματα που αφορούν την υγεια.Με το τελευταίο μνημόνιο που ψηφίστηκε απο τη συνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο για τις λαϊκες οικογένειες οι δαπάνες για την υγεια αφού ακόμα και για αυτές θα ισχύει ο κόφτης.Μη τους πιστεύετε.Θέλουν να περάσουν την υγεια στον ιδιωτικό τομέα.Να είμαστε όλοι εκεί τη Τέταρτη.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων:

Όλοι την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 11 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου Χανίων στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συμμετέχει, μαχητικά, στον αγώνα κατά της “ανθυγιεινής” πολιτικής της κυβέρνησης, για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους να στηρίξουν, αγωνιστικά, την κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας, στις 8 Ιούνη, προβάλλοντας τα αιτήματά μας για την Υγεία, όπως τα έχουμε αναδείξει σε όλες τις κινητοποιήσεις μας και στα μπλόκο του περασμένου χειμώνα, που κράτησε 33 μερόνυχτα.

Οι αγρότες στην ύπαιθρο αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της Υγείας, καθώς:

* Σε πάρα πολλά χωριά δεν υπάρχουν αγροτικά ιατρεία, μας εξετάζουν σε αποθήκες και καφενεία στην χάση και στην φέξη, κι όπου υπάρχουν είναι εφοδιασμένα με ένα πιεσόμετρο και λίγες ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες των χωρικών.

* Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά, έχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και γενικά σε προσωπικό και πάνε για κλείσιμο.

* Τα νοσοκομεία στις έχουν “παραλύσει” λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε υλικά.

* Για την εξέταση σε γιατρό του ΠΕΔΥ, ή και για μια απλή συνταγογράφηση, πρέπει να πληρώσουμε κι από την τσέπη μας, ενώ δεν υπάρχει μία στην τσέπη για να αποταθούμε στον ιδιωτικό τομέα, ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα και κλινικές.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι κοντά το 50%  των αγροτών είμαστε ανασφάλιστοι και δεν έχουμε Βιβλιάρια Υγείας, καθώς οι εισφορές στον ΟΓΑ ήταν, ήδη, πολύ υψηλές και εκτοξεύονται στα ύψη με το νέο νόμο που ψηφίστηκε για το Ασφαλιστικό.

Τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα χειροτερέψουν την κατάσταση, αφού η “μεταρρύθμιση” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οδηγεί σε οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής υγείας και περίθαλψης και σε μεταφορά ακόμα μεγαλύτερων βαρών στα ταμεία, αλλά και στην τσέπη των ασφαλισμένων.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι μια απάτη, όπως απάτη αποδείχτηκαν και οι περισσότερες από τις υποσχέσεις που μας έδωσε στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στη διάρκεια των μπλόκων.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα των οικογενειών μας στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων – Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, πρώην Δήμου Βάμου, πρώην Δήμου Κρυονερίδας, Κάινας

Όλοι την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 11πμ στην πύλη του νοσοκομείου Χανίων στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι,

Όταν αναβαθμιστούν οι εργασιακές συνθήκες των υγειονομικών και η λειτουργία όλων των μονάδων υγείας, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, τότε βέβαια θα αναβαθμιστούν και οι δικές μας προϋποθέσεις για την υγεία μας. Με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 8 Ιούνη, μέλη των ΔΣ των Συλλόγων μας είχαν συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βάμου. Μας ανέφεραν διάφορα προβλήματα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Κέντρο Υγείας, πόσο μάλλον για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του πληθυσμού της περιοχής του σε 24ωρη βάση.

Στον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό νοσοκόμων που είναι 5, υπάρχουν μόνο 3 και σε εφημερίες το απόγευμα είναι μόνο 2 γιατροί χωρίς νοσοκόμα

Οι 3 οδηγοί του ασθενοφόρου, ο ένας επικουρικός, που υπάρχουν καλύπτουν περίπου τα 2/3 από τις βάρδιες

Ακτινολογικό υπάρχει μόνο Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη με ένα επικουρικό γιατρό και μόνο την Πέμπτη έρχεται τεχνολόγος από το Ρέθυμνο

Η σύμβαση της καθαρίστριας λήγει τέλη Ιουνίου

Συνεχίζει να μην υπάρχει παιδίατρος, πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια

Δεν υπάρχει οδοντίατρος

Δεν υπάρχει μικροβιολόγος παρά μόνο παρασκευάστρια

Χρειάζεται επίμονος μαζικός οργανωμένος αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών από κοινού με τους υγειονομικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την κάλυψη όλων των αναγκών στην υγεία σε όλα τα επίπεδα

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι εμείς!!!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...