18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κι αν τελικά σωθεί η χώρα;

Ημερομηνία:

Ραντεβού το φθινόπωρο για την αλλαγή αρχηγού στη Ν.Δ., είτε με πρωτοβουλία του ίδιου του Σαμαρά είτε με κίνηση αμφισβήτησής του εφόσον ο ίδιος παραμείνει προσκολλημένος στη γραμμή… «με χρειάζεται η πατρίδα και γι’ αυτό δεν φεύγω». «Αν ο Τσίπρας τα έχει βγάλει πέρα έως το φθινόπωρο, τότε ο Σαμαράς δεν θα έχει κανένα άλλοθι να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. και το ξέρει» σημειώνουν κορυφαία στελέχη.

Σε αυτήν τη γραμμή κινούνται τα περισσότερα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., καθώς αφενός φοβούνται τις κινήσεις Τσίπρα το επόμενο διάστημα, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε κάλπες, αφετέρου εκτιμούν ότι, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην ίδια διαπραγματευτική γραμμή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «σκάσει η χώρα».

Ο Καραμανλής δεν αποκλείει στους συνομιλητές του πρόωρες εκλογές και γι’ αυτό τα πράγματα παραμένουν παγωμένα. Μεϊμαράκης και Αβραμόπουλος κρατούν αποστάσεις και από τους αμφισβητίες και από τον Σαμαρά και θεωρούν ότι η ώρα του θέματος ηγεσίας θα έλθει μόνη της μαζί με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και της χώρας.

«Δεν είναι ώρα αμφισβήτησης του Σαμαρά, από κανέναν. Ο Αντώνης είναι έμπειρος πολιτικός και θα φύγει μόνος του» συνηθίζει να λέει ο Αβραμόπουλος όταν του θέτουν το ζήτημα.

Το Ποντίκι” συνοψίζει την όλη συζήτηση με μία φωτογραφία, όπου ο Σαμαράς ρωτά: “Κι αν τελικά σωθεί η χώρα και ο Τσίπρας τα καταφέρει;”

Samaras

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...