15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Κι όμως, μήνυσαν τον Ζουγανέλη για ρατσισμό! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Ζουγανέλη υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, για ρατσιστικές δηλώσεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γ. Ζουγανέλης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.»

«Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό’’!».

«Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι», σχολιάζει ο Παναγιώτης Δημητράς σε σχετικό δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου, ζητώντας ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δοθεί στη μήνυση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...