11.5 C
Chania
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Κλέφτες άδειασαν το παντοπωλείο στα Καμισιανά – “Δεν έχουμε αστυνομικούς”, λέει η αστυνομία

Ημερομηνία:

Μπορεί στο κέντρο της πόλης των Χανίων να υπάρχει μια κάποια αστυνόμευση, όμως όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη και ειδικά σε χωριά και σε πιο απομονωμένους δήμους, η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ άσχημη, με αρνητικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που ζουν υπό τον φόβο των εγκληματιών.

Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό που συνέβη στα Καμισιανά του Δήμου Πλατανιά. Το Παντοπωλείο της οικογένειας Λουλαδάκη δεν υπέστη απλά διάρρηξη, το άδειασαν τελείως. Άδειασαν όλα τα ράφια, άδειασαν τα ψυγεία, δεν άφησαν τίποτα. Τα έβαλαν σε φορτηγά και έφυγαν. Προφανώς πρόκειται για μία διαδικασία που δεν έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα αλλά πήρε χρόνο όμως σε όλο αυτό το διάστημα δεν  εμφανίστηκε κανένας αστυνομικός.

Όπως είπαν από την αστυνομία, το πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής είναι τεράστια αφού υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού ενώ οι περιοχές που πρέπει να καλυφθούν είναι πάρα πολλές.

Τα Ραπανιανά είναι χωριό παραλιακό σε τουριστική περιοχή. Φαντασθείτε τι συμβαίνει σε πιο απομωνωμένα χωριά…

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα AI chatbot όχι -μόνο- γι’ αυτό που νομίζεις

Η πλειονότητα των εφήβων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI), με περίπου τρεις...

“Με πυροβόλησαν και με άφησαν πεθαμένο” – Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος για την επίθεση στο Ρέθυμνο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη βάναυση επίθεση σε βάρος κτηνοτρόφου, που σημειώθηκε...

Η τράπεζα Edmond de Rothschild “παρακολουθεί την κατάσταση” μετά τις αποκαλύψεις για Έπσταϊν

Η τράπεζα Edmond de Rothschild στη Γενεύη, η οποία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις...

Τέσσερις νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής της Κούβας προς αμερικανικό ταχύπλοο

Η ακτοφυλακή της Κούβας πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους...