18.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα έως τις 29 Μαρτίου

Ημερομηνία:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορωνοϊό.

Τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση.

Τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια. Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση των επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε περιοχές που λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 1.137 εντοπίστηκαν στην Αττική. Στους 521 έφτασαν οι διασωληνωμένοι, με τις εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας να είναι 464. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49.

Παπαευαγγέλου: Καμία συγκεκριμένη απόφαση για Γυμνάσια – Λύκεια

Εξηγώντας την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων από την ερχόμενη Τρίτη, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι εξακολουθούν τα παιδιά να θεωρούνται ότι δεν αυξάνουν τα κρούσματα ωστόσο ακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα εξαιτίας των μεταλλάξεων.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο ανέφερε ότι τα Λύκεια είναι κλειστά σχεδόν 5,5-6 μήνες.

Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τα κρούσματα θα ήταν πολλαπλά τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ