15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ειρηναίος Μαράκης

Η δίκαια οργή που προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση σχετικά με την δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να μας παραλύσει.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από την έδρα θα μετατρέψει την δίκη στο μεγαλύτερο πλυντήριο των εγκλημάτων ναζιστικής οργάνωσης μετα τη δίκη των ναζί του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη ενώ παράλληλα θα αποτελέσει βήμα νομιμοποίησης της δολοφονικής φασιστικής βίας και της σκανδαλώδους συνεργασίας της ΕΛΑΣ, ανοίγοντας το δρόμο στους φασίστες να επιστρέψουν ξανά στους δρόμους αξιοποιώντας την ρατσιστική και ισλαμοφοβική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αλλά δεν ισχύει μόνο αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σαν αντιφασιστικό κίνημα δώσαμε την μεγάλη και δύσκολη μάχη για να φέρουμε τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο εδώλιο, για να μπει τέλος στις επιθέσεις τω ταγμάτων εφόδου από τα γραφεία-ορμητήρια τους, για να τους πετάξουμε έξω από τη Βουλή, για να απομονωθούν πολιτικά και κοινωνικά. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε τα θύματα και τους υπερασπιστές τους, τους δικηγόρους που δίνουν τη μάχη της Πολιτικής Αγωγής κι έχουν στο πλευρό τους το αντιφασιστικό κίνημα που ήταν είναι και θα είναι στους δρόμους.

Δεν είναι ώρα λοιπόν για απογοήτευση, ούτε για υποχωρήσουμε από τα κεκτημένα μας, αντίθετα είναι ώρα να κλιμακώσουμε για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί. Η μεθόδευση δεν πρέπει να περάσει!

Μπροστά είναι η μεγάλη διεθνής κινητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μέχρι τότε πολιορκούμε διαρκώς το δικαστήριο για να νοιώσει την οργή και τη δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, για να κλείσει κάθε επιλογή της κυβέρνηση και του κρατικού μηχανισμού να τους επαναφέρουν στους δρόμους και τη πολιτική ζωή, για να πάνε οριστικά φυλακή οι δολοφόνοι.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις του Σαββάτου 21/12 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά με κινητοποίηση στις 12μμ στην πλατεία της Αγοράς (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές καλούσαν ήδη η ΚΕΕΡΦΑ και η κατάληψη Ρόζα Νέρα), αποτελούν ένα πρώτο και χρήσιμο βήμα. Χρειάζεται όλοι και όλες να είμαστε εκεί. Για τη Μάγδα Φύσσα και για όλους μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...