15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Το ηχητικό ντοκουμέντο βγάζει ψεύτες την Αστυνομία για τη βία εις βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ: “Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δυστυχώς για την ΕΛΑΣ και την ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ το ηχητικό ντοκουμέντο από το ξέσπασμα του σκηνοθέτη κατά των αστυνομικών, που συνέλαβαν τον ίδιο και τους δυο γιους του, στην ταράτσα του σπιτιού τους, που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη της Ματρόζου δείχνει ότι δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσίασαν. Το περίεργο είναι ότι στην επιχείρηση λέει ήταν παρόντες 3 εισαγγελείς!

Απευθυνόμενος στους πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που τον έχουν περικυκλώσει και του έχουν περάσει χειροπέδες, ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές ακούγεται να λέει: “Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”. Ο ίδιος αναφέρει πως έχει δεχτεί χτύπημα από τους αστυνομικούς, ενώ κατά την αστυνομική έφοδο ακούγεται η σύζυγός του να φωνάζει: “Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!”.

Τα λόγια του σκηνοθέτη καταγράφονται από τους γείτονες, όλη την ώρα που ο ίδιος και οι γιοι του παραμένουν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους. “Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω”, ακούγεται να λέει στη συνέχεια.

Όλη αυτή την ώρα δεν παίρνει απάντηση από τους αστυνομικούς. “Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…”, λέει στη συνέχεια και τα λόγια του διακόπτονται.

Οι πρώτες δηλώσεις

“Δεν έχουμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε”, δήλωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα.

Ο πατρινός σκηνοθέτης και οι δύο γιοι του, που συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα στο σπίτι τους, κατά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη τους στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι, ο πατρινός σκηνοθέτης πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για συμπαράσταση.

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα» ανέφερε ο σκηνοθέτης μιλώντας στο thebest.gr.

Νωρίτερα, η σύζυγός του, Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ είχε δηλώσει στο thebest.gr: «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που μας συμβαίνει. Πραγματικά δεν μπορώ να ούτε να μιλήσω». Η ίδια εμφανίστηκε φανερά εξαντλημένη και χωρίς να μπορεί να πιστέψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της.

Ραγκούσης: Ιδού το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη

Με μία δήλωση που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ «όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία» απάντησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει:

«Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης. Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ