Με κοινή ανακοίνωση – καταγγελία το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων – Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικών ν. Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αναφέρονται στο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο από τη Σουηδία που εργαζόταν στα Χανιά στην εταιρεία Teleperformance.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Μετά τον συνωστισμό στα κτήρια της, τις κάμερες και τους επιτετραμμένους της στα σπίτια συναδέλφων, τώρα η εργοδοσία της Teleperformance , επέτρεψε σε επιβεβαιωμένο κρούσμα να δουλέψει κανονικά στο κτήριο της, αυτή τη φορά στα Χάνια. Το «best place to work» όπως έχει βαφτίσει η ίδια η εταιρεία τον εαυτό της, ηχεί τουλάχιστον σαν ανέκδοτο στα αυτιά των χιλιάδων εργαζόμενων που δουλεύουν κάθε μέρα κάτω από απίστευτες συνθήκες πίεσης και εντατικοποίησης για να αυξάνεται η κερδοφορία της επιχείρησης.
Όσο για τα ερωτήματα που μπορεί να έχει κάποιος για το πώς και πού βρίσκει πάτημα η εργοδοσία να τα κάνει όλα αυτά, δεν είναι δύσκολό να βρει κανείς την απάντηση. Αρκεί να ψάξουμε στις τεράστιες ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η τωρινή της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για την απαξίωση και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που ούτε μαζικά προληπτικά τεστ δεν ήταν σε θέση να κάνουν, την ώρα που αποζημίωνε τους ιδιώτες κλινικάρχες. Δεν είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει πως όλα τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν με αφορμή την πανδημία , έχουν στόχο την θωράκιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, την ανθεκτικότητά τους την «επόμενη μέρα». Είναι ολοφάνερο πως λέξεις όπως «ατομική ευθύνη» ήρθαν για να αποκρύψουν την τεράστια ευθύνη που έχουν κράτος και εργοδότες, που μπροστά στα κέρδη τους, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων ήρθε στην πραγματικότητα σε δεύτερη μοίρα.
Και δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά, αν δεν είχαν βοήθεια και στήριγμα στα πιστά φερέφωνά τους, την πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, που κάλεσε τους εργαζόμενους να μοιραστούν τις συνέπειες της πανδημίας εξίσου με τους εργοδότες, λες και είμαστε το ίδιο. Μετά αναρωτιούνται…
Πληρώσαμε πολλά !Να μην πληρώσουμε ξανά!
Η επιδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την νέα διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πείρα, για το πώς στην προηγούμενη οικονομική κρίση οξύνθηκαν οι ανταγωνισμοί πως πετσοκόφτηκαν δικαιώματα, μισθοί, ασφαλιστικά δικαιώματα, πόσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας από εξαγορές συγχωνεύσεις και πτωχεύσεις, πως τα προηγούμενα «προσωρινά» μέτρα απόκτησαν μόνιμο χαρακτήρα. Αυτό επιδιώκουν και σήμερα.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με κριτήριο τις δίκες μας ανάγκες να και να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων. Να μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα μας και να επιβάλουμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας ώστε να επιστρέψουμε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.