14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κοινό κάλεσμα των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ όλων των νομών της Κρήτης για αποχή από κοστολόγηση νοσοκομειακών υπηρεσιών

Ημερομηνία:

Κάλεσμα από το Συντονιστικό Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, προς τα μέλη της ενώσεως να απέχουν από τη διαδικασία κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων και των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση 

Το Συντονιστικό Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τις διαδικασίες κοστολόγησης ιατρικών πράξεων και νοσοκομειακών υπηρεσιών (μέσω της κατηγοριοποίησης των ασθενών στο σύστημα ομοιογενών διαγνωστικά ομάδων-DRGs).

Τα DRGs αξιοποιούνται ως εργαλείο υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων για λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες, με μειωμένους κρατικούς προϋπολογισμούς και ολοένα περισσότερα έσοδα από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ασθενών και θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση κοστοβόρων ή «μη προσοδοφόρων» τμημάτων ή ολόκληρων νοσοκομείων.

H παραπάνω διοικητική και λογιστική πράξη είναι πέρα από τα ιατρικά μας καθήκοντα και δεν πρόκειται να συνεργαστούμε στην εφαρμογή της, ιδίως όταν οι διοικήσεις 7ης ΥΠΕ και νοσοκομείων επιδεικνύουν αυταρχική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά. Το πιλοτικό πρόγραμμα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, που έχει αναλάβει η 7η ΥΠΕ, θα αποτύχει, εάν οι διοικήσεις δεν κατανοήσουν ότι η ψυχή του ΕΣΥ είναι κυρίως οι εργαζόμενοί του.

Απαιτούμε τουλάχιστον τον απαραίτητο σεβασμό στο λειτούργημα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, που κράτησε όρθια τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας τις περιόδους της οικονομικής κρίσης, των ανασφάλιστων και της πανδημίας.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...