14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα ανιχνεύθηκε και στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η μετάλλαξη της Μποτσουάνα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική, ανιχνεύθηκε και στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC και το Bloomberg, αναφέρουν ότι το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής της Covid-19 που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική και μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μεταδίδεται πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Η παραλλαγή, η οποία ανακαλύφθηκε στα κράτη της νότιας περιοχής της Αφρικής, εντοπίσθηκε στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι», ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας πως υπάρχουν φόβοι για «δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό» και έχουν μπει σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, η ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε «μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τις περιοχές της νότιας Αφρικής, στον απόηχο της διεθνούς ανησυχίας για την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενό συντονισμό με τα κράτη – μέλη θα προτείνει να ενεργοποιήσει το επείγον μέτρο του τερματισμού των αεροπορικών αφίξεων από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, λόγω της ανησυχίας για την παράλλαγή B.1.1.529», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ