14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η ανησυχία μετά τα 262 νέα κρούσματα – Στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας

Ημερομηνία:

Με το… ένα πόδι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα, που χθες κατέγραψε 262 νέα κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Τα 262 κρούσματα έχουν θορυβήσει περισσότερο από ποτέ τους λοιμωξιολόγους, με τον Νίκο Σύψα να τονίζει χθες πως άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο, θα συζητηθούν νέα μέτρα με το σενάριο να υπάρχει περιορισμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, να μπαίνει στο τραπέζι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αφού επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, σημείωσε πως πλέον η χώρα βρίσκεται με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού και είπε πως θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει «πλαφόν» στον αριθμό ατόμων που θα συγκεντρώνονται σε παρέες ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

«Θα συζητήσουμε για το ενδεχόμενο να μπουν νέα μέτρα. Ενα από αυτά θα είναι ο περιορισμός στον αριθμό ατόμων που θα βρίσκονται μαζί σε ανοιχτούς χώρους. Θα υπάρχει ανώτατο όριο δηλαδή σε παρέες, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε, κάνοντας μία δραματική έκκληση προς τους πολίτες: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλο τον κόσμο. Είναι αυτονόητο. Οπότε απευθυνόμαστε στον καθένα ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Τηρήστε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν, αλλιώς θα έχουμε εκατόμβη νεκρών», είπε.

Στο τραπέζι η γενικευμένη χρήση μάσκας

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας, ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να αισθανθούν την ατομική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, τόσο απέναντι στον εαυτού τους, όσο και απέναντι στην κοινωνία, και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

«Το θέμα είναι αν είμαστε κατάλληλοι να σταθούμε αντάξιοι της περίστασης και να σώσουμε συνανθρώπους μας».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από την στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού.

«Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού».

Νέα μέτρα και στα αεροδρόμια για τον κορωνοϊό

Επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τίθενται και στα αεροδρόμια και τις πτήσεις από το εξωτερικό στην χώρα. Μετά το μέτρο του περιορισμού των πτήσεων από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία (πτήσεις μόνο προς στο «Ελ. Βενιζέλος») και την αναστολή πτήσεων από την Τουρκία, ήρθε νέα Notam με την οποία παρατείνεται η οδηγία που επιτρέπει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα, μόνο με την διενέργεια αρνητικού τεστ ως 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Επίσης, η υποχρέωση τεστ κορωνοϊού πριν την άφιξη στην Ελλάδα, επεκτείνεται σε επτά ακόμη χώρες: τις Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Τέλος, παραμένει η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, με εξαίρεση τη λίστα των 11 χωρών στις οποίες επιτρέπεται το ταξίδι. Οι χώρες αυτές είναι οι: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ ως τις 31 Αυγούστου και ώρα 23:59.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...