15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κουτσούμπας για “Καλάθι του Νοικοκυριού”: Αποτελεί εμπαιγμό για την κοινωνία

Ημερομηνία:

“Εμπαιγμό” χαρακτήρισε το μέτρο “καλάθι του νοικοκυριού” που έκανε πρεμιέρα χθες, Τετάρτη (02/11), ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρωί της Πέμπτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο μέτρο ανέφερε πως πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό, καθώς όπως εξήγησε, ουσιαστικά τα προϊόντα που περιλαμβάνει είναι προσφορές που έκαναν τα σούπερ μάρκετ, τα οποία βρίσκουν ευκαιρία να ξεστοκάρουν.

Η λύση για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας πως “η Κυβέρνηση αρνείται να το κάνει γιατί έχει μνημονιακές δεσμεύσεις”.

Ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμά του για το κύμα ακρίβειας, τονίζοντας πως ναι μεν ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μεγάλη επίδραση, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορούμε να την αποδίδουμε αποκλειστικά εκεί, καθώς το κύμα των ανατιμήσεων ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ως παράδειγμα, ο κ. Κουτσούμπας έφερε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο δρόμος για τις οποίες είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα, με το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, το οποίο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο ΓΓ του ΚΚΕ υποστήριξε πως “η κυβέρνηση τα δίνει με το ένα χέρι και τα παίρνει με το άλλο, μέσω της κατανάλωσης και της φορολογίας”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη ή Τσίπρα, θα αποτελούσε συνενοχή, ενώ πρόσθεσε πως φυσικά το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει, αλλά για να συνεργαστεί θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση και η αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές, τις οποίες δεν διαθέτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τέλος στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν προκύψει Κυβέρνηση χωρίς συνεργασίες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σε ότι αφορά τα διαδοχικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είπε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο προστασίας απέναντι στις ορέξεις παιδόφιλων και παιδεραστών.

Σχολιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο συζητήθηκε χθες στη Βουλή, είπε πως περιλαμβάνει ημίμετρα και παρατήρησε ως οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτό.

Τέλος και μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αντιπαράθεση των λαών, αλλά οι διαφορές είναι μεταξύ οικονομικών και άλλων συμφερόντων και εκτίμησε πως είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα θερμό επεισόδιο μικρής ή και μεγαλύτερης κλίμακας.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ