24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης: Kλειστά τα καταστήματα την Κυριακή

Ημερομηνία:

Ανατροπή με τις Κυριακές, που θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης όπου κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Ωστόσο οι έμποροι στην Κρήτη τηρούν διαφορετική στάση

«Δεν συμμετέχει η Κρήτη στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου». Αυτό σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, τονίζοντας ότι “προς το παρόν δεν έχουμε καμία σχέση με την απόφαση αυτή. Εμείς έχουμε αποφασίσει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη και αυτό θα τηρήσουμε”.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως η απόφαση-ανατροπή με τις Κυριακές που θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα, στην υπόλοιπη χώρα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.
Η ρύθμιση έρχεται μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων, κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως πρόκειται για μεταβατική ρύθμιση μέχρι την εφαρμογή νέου πλαισίου για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που θα τεθούν σε διαβούλευση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...