17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κουτσούμπας για Ουκρανία: Με τον Πούτιν είμαστε σε αντίπαλο στρατόπεδο

Ημερομηνία:

Την πλήρη καταδίκη της ρωσικής εισβολής από το ΚΚΕ, και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο Πούτιν είναι το αντίπαλο στρατόπεδο για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ φέρνοντας σαν παράδειγμα τη ρωσική επέμβαση στο Καζακστάν.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» που διεξάγεται στην Ουκρανία, στηλιτεύοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε δεν βοηθά τον λαό της Ουκρανίας και μετατρέπει την Ελλάδα σε στόχο αντιποίνων.

Υπογράμμισε δε ότι είναι αντίθετος με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και ότι αυτές έγιναν κατόπιν πιέσεων από το ΝΑΤΟ.

Ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα είναι σήμερα παρόντες στη Βουλή για την ομιλία του Ζελένσκι, λέγοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να χειροκροτήσουν έναν πολιτικό που έχει κηρύξει στελέχη του ΚΚΕ ανεπιθύμητους στην Ουκρανία, απλά γιατί έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κηρύξει παράνομο το Κομμουνιστικός Κόμμα της Ουκρανίας, όπως και τα περισσότερα κόμματα που τον αντιπολιτεύονται.

«Λεφτά υπάρχουν για εξοπλισμούς, αλλά όχι για τον λαό»

Παράλληλα, μιλώντας πάντα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας.

«Ο λαός τρώει τη μια κατραπακιά μετά την άλλη», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι τόσο τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όσο και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα.

Επίσης υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει αντοχές για τη μείωση της φορολογίας των μονοπωλίων και για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δεν έχει αντοχές για να παρθούν απαραίτητα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και η επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και τα καύσιμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η χώρα μας συνεισφέρει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ για την υλοποίηση των νατοϊκών σχεδιασμών, αλλά δεν έχει λεφτά για να ανακουφίσει την ελληνική κοινωνία από την επέλαση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Τέλος ήταν κατηγορηματικός αποκλείοντας το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει η ΝΔ στη Βουλή τα έχει ψηφίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 75% αυτών τα έχει ψηφίσει και το ΚΙΝΑΛ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...