19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κουτσούμπας: Δεν τεκμηριώνεται η πρόταση της ΝΔ – Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν παιχνίδια με τα ΜΜΕ – Βολική και αποπροσανατολιστική η συζήτηση | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στη Βουλή, δεν τεκμηριώνεται η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τοποθέτησή του είπε ότι «η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων. Βεβαίως, θα μπορούσε στη Βουλή να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς».

Αποπροσανατολισμός

Από την άλλη, ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, την ώρα που τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τί πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη προανακριτικής επιτροπής…». Συμπλήρωσε, δε, ότι «αλήθεια, αυτό που επείγει σήμερα είναι μια ακόμη τέτοια προανακριτική; Για το λαό και τα προβλήματά του σίγουρα όχι. Ωστόσο, για τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για το αστικό πολιτικό σύστημα, συζητήσεις σαν τη σημερινή, θεωρούνται και “οξυγόνο”, για να κρύβουν την άθλια πραγματικότητα και για να συντηρούν μια αποπροσανατολιστική διπολική αντιπαράθεση».

Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν παιχνίδια με τα ΜΜΕ

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την Ενημέρωση. Φυσικά, για πολλά χρόνια ο χώρος αυτός, ήταν προνομιακό πεδίο τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Κι εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι των Μέσων Ενημέρωσης, επιχειρώντας μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα πάλι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με νέα τζάκια δίπλα στα παλιά, και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μέσων Ενημέρωσης είχε φτάσει σε τέλμα, εξαιτίας και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Ανακάτεμα της τράπουλας και αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο επιχειρηματικό πεδίο, αυτή ήταν η ουσία και ο βαθύτερος σκοπός του νόμου Παππά και του διαγωνισμού για τις άδειες».

Όταν ψηφιζόταν ο νόμος Παππά & σας λέγαμε, ότι δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική και αντικειμενική ενημέρωση, όταν αυτή είναι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών. Τότε είχατε καβαλήσει το καλάμι. Μας λέγατε επί λέξει: «Τα κανάλια είναι σπορ για μεγάλα πορτοφόλια»! Να τα χαίρεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα πορτοφόλια! Γιατί τα μεγάλα πορτοφόλια, την ενημέρωση την οργανώνουν με βάση τα δικά τους οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και με βάση την πολύμορφη διαπλοκή που επιδιώκουν με το πολιτικό σύστημα και τα κυβερνώντα κόμματα.”

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ

Σημείωσε, δε, δηκτικά ότι «είμαστε σίγουροι ότι η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσπάθεια να διευκολύνει επιχειρηματίες που ήταν εκείνη την περίοδο κοντά σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι μετά τον διαγωνισμό ξεκίνησαν οι εκπτώσεις προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες για το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλουν, ότι υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για άλλες δραστηριότητές τους και τελικά εν μέσω πανδημίας ήρθε η κυβέρνηση τώρα της ΝΔ να τους χαρίσει βέβαια ολόκληρη την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 3.400.000 ευρώ. Τους βάζετε να καταβάλουν και 50 χιλιάδες. Μην είστε τόσο σκληροί! […] Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, που σήμερα διαμαρτύρεται για την κατάσταση στον τομέα της ενημέρωσης, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο. Γιατί κι αυτός παρέδωσε την ενημέρωση στα μεγάλα συμφέροντα».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας, λέγοντας ότι «οι ώρες, οι μέρες, είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία που πλήττει τον ελληνικό λαό. Είναι κρίσιμο να παρθούν μέτρα προστασίας παντού, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, να τρέξει ο εμβολιασμός του πληθυσμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα, να προχωρήσετε στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. Θα σας το ξαναπούμε: Είναι αδιανόητο και εγκληματικό αυτή τη στιγμή να αρνείστε πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό οι επιχειρηματίες της Υγείας να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή, πάνω στον πόνο χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους ούτε ξεχνιέται ούτε παραγράφεται».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ