14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κούλογλου στο BBC: «Θέλουν να αλλάξουν τη σύνθεση της κυβέρνησης»

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι το ευρωπαϊκό «παιχνίδι» γύρω από την την ελληνική συμφωνία είναι κυρίως πολιτικό κι όχι οικονομικό, διατυπώνει ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον δημοσιογράφο Sanchia Berg για το ραδιόφωνο του BBC. «Αυτό που θέλουν οι πιστωτές, είναι ένα μικρό πραξικόπημα. Θέλουν να αλλάξει η κυβέρνηση. Να ξεφορτωθούν την αριστερή πτέρυγα και να την αντικαταστήσουμε με ένα είδος σοσιαλιστών – υποστηρικτών του κ. Σούλτς, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», λέει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο βρετανικό δίκτυο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής, εκτιμά ότι η επικείμενη συμφωνία δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Επικαλούμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού της Μάλτας που είπε «αρχίσαμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα», ο Στέλιος Κούλογλου λέει ότι αυτή η γλώσσα είναι η γλώσσα της λιτότητας και τίποτα άλλο.«Δεν έχει να κάνει ούτε με ανάπτυξη, ούτε με την εύρεση λύσης για το βασικό πρόβλημα, που είναι το χρέος. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να αλλάξει αυτό», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου το χρέος πρέπει να διαγραφεί. προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την μακροχρόνια κρίση. Είναι άλλωστε και το όχημα που χρησιμοποιούν οι δανειστές για να επιβάλλουν το μικρό τους πραξικόπημα και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Η διαγραφή του χρέους είναι όμως κάτι που δεν μπορούν να δεχτούν οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι, τη στιγμή που δεν πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να λειτουργήσει όπως η δική τους, υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί, «αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και για την Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στους ψηφοφόρους της. Τα τελευταία χρόνια ήταν εκείνη που δημιούργησε ένα τέρας, με το να θεωρεί όλους τους Έλληνες τεμπέληδες, την ώρα που οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές». «Τώρα θέλει να αλλάξει στάση. Κατάλαβε ότι δε θέλει να συνδεθεί το όνομά της με μια αποτυχία της Ευρωζώνης, θέλει να υπάρξει μια συμφωνία αλλά δεν ξέρει πως να την περάσει στη γερμανική βουλή», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει στο BBC, το ζήτημα της Ελλάδας έχει και την οικονομική του διάσταση για την Ευρώπη. Δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν στην ελληνική οικονομία, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πιστεύουν ότι αυτή η οικονομία θα είναι αρκετά παραγωγική, ώστε και να πληρωθούν οι άνθρωποι και να λειτουργεί σωστά το κράτος. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε για μια ζωή, θα ακούσει κανείς την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες να  λένε .Πηγαίνουν όμως αυτά τα χρήματα στην ελληνική οικονομία; «Πάνω από το 90% των χρημάτων αυτών επιστρέφει άμεσα στους πιστωτές ακόμη και την επόμενη μέρα», θα επισημάνει ο Στέλιος Κούλογλου για να καταλήξει: «Γι αυτό σας εξηγώ ότι το βασικό ζήτημα είναι το ζήτημα του χρέους. Αν δε λύσουμε αυτό το ζήτημα, τότε θα πετάμε τζάμπα χρήματα σε μια μαύρη τρύπα. Όλοι μας, και οι Έλληνες και οι πιστωτές».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ