15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κούλογλου στο CCTV: Η αυξανόμενη δύναμη της Γερμανίας ωφελεί την ακροδεξιά

Ημερομηνία:

Την τιμωρητική στάση της Γερμανίας και την πολιτική των αντιποίνων που χρησιμοποιεί το Βερολίνο σε βάρος της Ελλάδας, στον απόηχο του νέου μνημονίου, στηλίτευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι CCTV, το μεγαλύτερο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Ανάντ Ναιντού και στην εκπομπή «The Heat», με θέμα «Η Γερμανική Δύναμη» ήτοι την ολοένα αυξανόμενη κυριαρχία της Γερμανίας στη σημερινή Ευρώπη, ο Στ. Κούλογλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτό που συνέβη με την Ελλάδα, είναι ότι μετά το ‘όχι’ του δημοψηφίσματος, η τελική συμφωνία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, ήταν πολύ σκληρότερη από εκείνη μιας εβδομάδας πριν».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία «κακή», επισημαίνοντας: «Ήταν μια πολύ κακή συμφωνία που επιβλήθηκε κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες. Ύστερα από απειλές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Δυστυχώς. Κανένας σοβαρός οικονομολόγος δε θα σας πει ότι μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, χρειάζεστε περισσότερη λιτότητα. Η Ελλάδα χρειαζόταν ανάπτυξη αλλά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Τσίπρας αναγκάστηκαν να δεχθούν τη συμφωνία, ειδάλλως θα είχαν να αντιμετωπίσουν μια χρεοκοπία. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία εφόσον την υπογράψαμε, θα είναι όμως πολύ δύσκολο και δε θα έχει όφελος ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η γερμανική νοοτροπία της τιμωρίας και των αντιποίνων καταργεί τα θεμέλια της Ευρώπης και της δημοκρατίας», ενώ σημείωσε ότι εν τέλει εκείνος που ωφελείται περισσότερο από την τακτική των Μέρκελ και Σόιμπλε είναι αυτή καθαυτή η Ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην εκπομπή «The Heat» συμμετείχαν επίσης η Ανέτ Χόιζερ, διευθύντρια του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν στην Ουάσιγκτον, και ο Ντανιέλ Λέβιν, σύμβουλος κυβερνήσεων.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...