13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Χριστοδουλοπούλου: Διαψευστήκαμε παταγωδώς για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Σε μείζον αναδεικνύεται το ζήτημα των προσφύγων, καθώς μέρα με τη μέρα εισρέουν χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε χώρες της Ευρώπης. Σε δηλώσεις σήμερα Δευτέρα, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε ότι όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τις προσφυγικές ροές «έχουν διαψευστεί παταγωδώς» και πως το μείζον πρόβλημα ως προς το μεταναστευτικό εντοπίζεται στα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μόνο στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο λιμάνι τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες, οι οποίοι, αν και έλαβαν τα χαρτιά τους από τις αρμόδιες αρχές, εντούτοις δεν κατόρθωσαν να βρουν εισιτήριο για την Αθήνα και από εκεί για τις χώρες της δυτ. Ευρώπης, που είναι και ο τελικός προορισμός τους.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εισιτήρια από την Μυτιλήνη για τον Πειραιά δεν υπάρχουν μέχρι τις 28 Αυγούστου, καθώς αυτές τις ημέρες επιστρέφουν και οι αδειούχοι, με αποτέλεσμα τα πλοία από το Αιγαίο να φτάνουν γεμάτα.

Στη Λέσβο καταφθάνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται στις γυναίκες, τα παιδιά και τους υπερήλικες, που χρήζουν άμεσης φροντίδας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.

Για λόγους ασφαλείας, στο πλοίο βρίσκεται εναλάξ δύναμη της Αστυνομίας αλλά και του Λιμενικού.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, ζητά να γίνεται η ταυτοποίηση όλων των προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο κέντρο της Κω, ενώ παράλληλα ανέφερε πως επιθυμεί την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο νησί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Σοβαρότερο το ζήτημα με τους πρόσφυγες στα νησιά

Σε δηλώσεις της σήμερα Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ως προς τις προσφυγικές ροές εστιάζεται στα νησιά και παραδέχθηκε: «Όσες προβλέψεις κι αν έχουμε κάνει, έχουν διαψευστεί παταγωδώς, καθώς το ζήτημα με τους πρόσφυγες στα νησιά είναι πιο σοβαρό απ’ ότι στα αστικά κέντρα και εκεί είναι που χρειαζόμαστε χώρους υποδοχής»

Εν τω μεταξύ, συνολικά 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...