27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κρήτη: «Έπιασαν» ύποπτο πλοίο που ξεκίνησε από Κύπρο με όπλα για Ισπανία

Ημερομηνία:

Ύποπτο σκάφος που ξεκίνησε από λιμάνι της Κύπρου, με προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία, σήμανε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές και στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι αυτό μετέφερε εκρηκτικά.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα μετά την πληροφορία που έφτασε στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του ΛΣ για παρουσία αλιευτικού σκάφους με ύποπτο φορτίο νότια της Κρήτης.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εντοπισμό και έλεγχο του σκάφους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν δυο Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ και δυο αεροσκάφη του ΛΣ και του Frontex.

Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το φορτίο σχετιζόταν με πιθανή μεταφορά εκρηκτικών, ενώ οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μελών του πληρώματος.

Σημειώνεται πως το αλιευτικό σκάφος ξεκίνησε από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό το λιμάνι της Ταραγόνα στην Ισπανία.

in.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ