19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη – αγορά: Δοκιμάζονται οι αντοχές των εμπόρων από ακρίβεια και ενεργειακό κόστος

Ημερομηνία:

Κακά μαντάτα από τις αγορές της Κρήτης, που στα μέσα σχεδόν του Οκτωβρίου πλήττονται από την μειωμένη αγοραστική κίνηση των καταναλωτών, εξαιτίας της ακρίβειας και της κάθετης αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Βέβαια σε σχέση με την περυσινή χρονιά, που ίσχυαν περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, η κατάσταση είναι καλύτερη. Ο τουρισμός ο οποίος καταγράφει μία πολύ καλή χρονιά, συμπεριλαμβάνεται στους παράγοντες που προκάλεσαν μία κάποια κινητικότητα στην αγορά.

“Είμαστε ικανοποιημένοι σε σχέση με πέρυσι αλλά όχι ικανοποιημένοι από την πορεία της αγοράς γενικότερα”, δήλωσε στο ekriti ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί, δεν βοηθά στην κατανάλωση, ακόμα και εκείνων που έχουν τη δυνατότητα, καθώς η αγορά είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

Ο κ. Κουμαντάκης εξέφρασε φόβους για τον πληθωρισμό και τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα όλων.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε να μην προκύψουν άλλα, δυσάρεστα γεγονότα μέχρι τα Χριστούγεννα, τα οποία απέχουν περίπου 2,5 μήνες και είναι το επόμενο “ορόσημο” στο οποίο εναποθέτουν ελπίδες οι έμποροι.

Ο κ. Κουμαντάκης ως τα πιο φλέγοντα προβλήματα του κλάδου χαρακτήρισε τα τιμολόγια ενέργειας τα οποία δύσκολα μπορούν να αποληρώσουν οι επιχειρηματίες, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας.

Παράλληλα ζήτησε την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας, σε έναν κλάδο που όπως είπε, δοκιμάζεται επί 12 συναπτά έτη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...