24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κρήτη: Απογειώνεται φέτος ο τουρισμός – Πότε έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες

Ημερομηνία:

Τα εντυπωσιακά στοιχεία των προκρατήσεων δίνουν το στίγμα για την πορεία της σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα είναι καλύτερη από εκείνη του 2022.

«Οι προκρατήσεις κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, οι πρώτες πτήσεις αρχίζουν τον Μάρτιο και οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν τα πτητικά τους προγράμματα και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πέρυσι έκαναν διακοπές στην Κρήτη 5 εκατομμύρια τουρίστες και φέτος αναμένεται αύξηση κατά 4%-5%.

Κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν τέλη Μαρτίου για να υποδεχθούν πελάτες το Πάσχα των Καθολικών, που γιορτάζεται φέτος στις 9 Απριλίου, ωστόσο η κίνηση θα αρχίσει δυναμικά από τον Μάιο και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί σε πολύ καλούς ρυθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι και φέτος θα λείψουν οι Ρώσοι και Ουκρανοί επισκέπτες.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, σημείωσε ότι στις 8 Μαρτίου περιμένουμε την πρώτη πτήση της Easy Jet απο Αγγλία, θα ακολουθήσουν λίγες ακόμα πτήσεις στα μέσα του μήνα, ωστόσο μαζικές πτήσεις τσάρτερ περίπου 30 θα έχουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα η κίνηση αρχίζει δυναμικά, με υψηλές πληρότητες από τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη στα τέλη Μαρτίου θα ανοίξουν πολύ λίγα ξενοδοχεία, θα προστεθούν κάποιες μονάδες τον Απρίλιο ενώ μέχρι το τέλος Μαϊου θα βρίσκονται σε λειτουργία όλα τα καταλύματα του νησιού .

Οι παραδοσιακοί επισκέπτες της Κρήτης είναι οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι ενώ ακολουθούν οι Ολλανδοί οι Πολωνοί, οι Βέλγοι, οι Ιταλοί.

Ωστόσο πρόβλημα θα υπάρξει και φέτος με την έλλειψη προσωπικού, καθώς οι κενές θέσεις θα φθάσουν τις 6.000, ενώ εκκρεμεί και η υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχουπαλλήλων στο νομού Ηρακλείου, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες με την συνδρομή μεσολαβητή από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...