16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Η γιαγιά θυμήθηκε τις ερωτήσεις του γείτονα και “ξεκλείδωσε” τις έρευνες των Αρχών!

Ημερομηνία:

Μυαλό – ξυράφι αποδείχτηκε πως έχει μια ηλικιωμένη από την περιοχή της Χερσονήσου, που αξιολόγησε τα δεδομένα και έδωσε καίριες πληροφορίες για τους ανθρώπους που τη φίμωσαν μέσα στο σπίτι της. Κάπως έτσι … οι δράστες έρχονται στο “σκαμνί” του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, την Πέμπτη.

Κατηγορούμενοι είναι τέσσερις Αλβανοί, ανάμεσα στους οποίους και ο 52χρονος γείτονας της ηλικιωμένης. Οι δύο φέρονται να ήταν εκείνοι που μπήκαν στο σπίτι της 80χρονης, ενώ στον τρίτο αποδίδεται ρόλος τσιλιαδόρου. Όσο για τον γείτονα φέρεται να είχε αναλάβει να δώσει όλες τις πληροφορίες για τον χώρο.

Η 80χρονη γυναίκα θυμήθηκε και είπε στην Αστυνομία ότι ο 52χρονος γείτονας προφέρθηκε να τής φτιάξει μία σπασμένη γλάστρα την οποία η ηλικιωμένη τοποθετούσε στην είσοδο του σπιτιού της για να μην παρκάρουν. Όταν έφτιαξε την γλάστρα, ο γείτονας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για να πλύνει τα χέρια του. Η τουαλέτα ήταν εξωτερικά της κύριας οικίας και έτσι στην συνέχεια ο 52χρονος ζήτησε από την γιαγιά να δει και το υπόλοιπο σπίτι. «Σας το αναφέρω διότι μου έκανε εντύπωση και σκεπτόμενη αυτές τις ημέρες κάποια περίεργη κίνηση, μού ήρθε στο μυαλό. Συγκεκριμένα με ρώτησε πού είναι οι διακόπτες των φώτων του σπιτιού μου όταν μπήκε μέσα. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση, απλά σάς το αναφέρω» είχε πει στην συμπληρωματική κατάθεση.

Οι ληστές είχαν φιμώσει την ηλικιωμένη και τής έσφιξαν το λαιμό, όπως περιγράφει. Καθόταν στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 8 με 8.15 το βραδάκι αποχώρησε από το σαλόνι και κατευθύνθηκε μέσω της αυλής σε άλλο εξωτερικό δωμάτιο όπου κοιμάται. Η αυλή σφαλίζει με χαμηλή καγκελόπορτα που είναι κλειδωμένη.

Οι δύο δράστες ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο και έψαχναν. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της γιαγιάς, την άρπαξαν και την ακινητοποίησαν στο πάτωμα. «Εγώ ούρλιαζα αλλά οι δράστες με φίμωσαν με μονωτική ταινία στο στόμα και με την ίδια έδεσαν και τα χέρια. Δεν μου μίλησαν ούτε μου ζήτησαν κάτι. Εγώ πρόλαβα να πω ότι δεν έχω χρήματα στο σπίτι. Είχαν ψάξει προηγουμένως στο δωμάτιο και αφαίρεσαν επίσης τα τρία χρυσά δακτυλίδια που φορούσα στα δάκτυλα και μαζί και μία χρυσή αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό. Πήραν και ένα χρυσό ρολόι.

Φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες και λευκές μάσκες στο πρόσωπο. Με ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, πιάνοντας με από τα χέρια αλλά και σφίγγοντας με στο λαιμό. Αυτή την στιγμή που μιλάμε πονάω στο λαιμό διότι με έσφιξαν. Έψαξαν λίγο ακόμα και έφυγαν, αφήνοντας με δεμένη στο πάτωμα. Προσπάθησα και κατάφερα να βγάλω τη μονωτική ταινία από το πάτωμα, πήρα το κινητό και κάλεσα το γιο μου…».

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...