Με δεδομένο ότι τα ελαιουργεία έχουν “φρακάρει” λόγω της αυξημένης παραγωγής αλλά και της μαζικής ελαιοσυγκομιδής λόγω του καλού καιρού, ο ελαιόκαρπος συγκεντρώνεται, περιμένοντας … το άλεσμα, ενώ εν τω μεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν … τη δουλειά τους, ανεβάζοντας τις “γραμμές” και “χαλώντας” το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που η Κρήτη παραδοσιακά παράγει.
Ήδη έχει παρατηρηθεί, οι τρεις γραμμές του κρητικού ελαιολάδου να παίρνουν … την ανιούσα σε 4, 5 και 6 γραμμές, ενώ σε κάποια χωριά έχει μετρηθεί και ένα οξέο!
Ελαιουργοί, μιλώντας στο Cretalive, απευθύνουν έκκληση προς τους ελαιοπαραγωγούς να αναστείλουν για λίγο τη συγκομιδή, έως ότου η θερμοκρασία “πέσει” λίγο και η κανονική ροή στα ελαιουργεία αποκατασταθεί, ώστε να μην παρατηρείται συνέπεια στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου.
cretalive.gr