15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Κερδοσκοπία στα κηπευτικά καταγγέλουν οι παραγωγοί – Καρπούζι και πεπόνι σε τριπλάσιες τιμές

Ημερομηνία:

Κερδοσκοπία στις τιμές που φτάνουν τα κηπευτικά στους Κρητικούς καταναλωτές καταγγέλλουν οι αγρότες, καθώς όπως δηλώνουν στο Ράδιο Κρήτη, παρά το τεράστιο κόστος που επωμίζονται τους τελευταίους μήνες οι τιμές παραγωγού είναι ίδιες με πέρυσι.

Μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανόλης Ορφανουδάκης, κατήγγειλε αισχροκέρδεια αφού όπως είπε ενώ τα λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.α έχουν πάρει αύξηση πάνω από 100% εντούτοις οι παραγωγοί κρατούν τις τιμές παραγωγού χαμηλά στα δημοπρατήρια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν και μέσα πολλές φορές ενώ τα προϊόντα την ίδια ώρα πωλούνται πάνω από το διπλάσιο στην αγορά.

Πάνω από το διπλάσιο οι τιμές στην αγορά

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το καρπούζι έχει τιμή παραγωγού 0,25 ευρώ το κιλό στην αγορά πωλείται κοντά στο ευρώ, το πεπόνι στα 0,50 ευρώ το κιλό στην αγορά το διπλάσιο.

Στα άλλα κηπευτικά προϊόντα όπως τη μελιτζάνα η τιμή παραγωγού 0,50 ευρώ στην αγορά 1 ευρώ, όπως και η ντομάτα με τιμή παραγωγού 0,40 και στην αγορά κοντά στο ευρώ ή και παραπάνω, αλλά και τα αγγούρια.

Δεν υπάρχει μηχανισμός είπε ο κ. Ορφανουδάκης να κάνει ελέγχους και να προστατεύσει τους καταναλωτές που βρίσκονται έρμαιο των εμπόρων.

Αγωνία για τους εργάτες γης

Παράλληλα οι παραγωγοί τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά τους εργάτες γης αναμένοντας τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, την ώρα που σε δύο μήνες περίπου ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος. Τα περιθώρια στενεύουν είπε ο κ.Ορφανουδάκης και η 30η Ιουνίου πλησιάζει.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...