21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Κρήτη: Κόβει κορδέλα το μεγαλύτερο δίκτυο ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων

Ημερομηνία:

Αυλαία ανοίγει σήμερα το Δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας, το οποίο ενώνει 10 ερευνητικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.

Στόχος είναι η τεχνογνωσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ να μεταδοθεί και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, να δημιουργηθούν εταιρείες τεχνοβλαστοί και να έχουμε το επόμενο διάστημα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η εναρκτήρια τελετή γίνεται σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία των προέδρων και των πρυτάνεων των συνεργαζόμενων ερευνητικών και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ανάπτυξης, Χρίστου Δήμα, κ. Μιχάλης Δρίτσας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Παντελής Τζωρτζάκης.

Το μεγαλύτερο Δίκτυο στην έρευνα

Το Δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας καλύπτει μια ευρεία γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας με την συμμετοχή όλων των ανώτατων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της νησιωτικής Ελλάδας (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και φορείς στην Αττική με αξιόλογο αξιοποιήσιμο ερευνητικό έργο (Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” / ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμινγκ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δικτύου ΠΡΑΞΗ www.praxinetwork.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...